Gdje i kako prodavati odjeću online

Prilikom odabira web stranice razmislite o vrsti odjeće koju prodajete i koliko želite biti uključeni u prodaju.

Možete prodavati odjeću online putem mnogih stranica; koji je pravi za vas ovisi o tome što imate i kako želite da se ti komadi prodaju. Jesu li vaše stvari uglavnom iz H&M-a ili Louis Vuittona? Želite li poslati svoju odjeću i pustiti da se netko drugi bavi njome ili želite prodati svoje stvari i odrediti cijenu?

Bez obzira na vašu situaciju, popis u nastavku može vam pomoći da naučite gdje prodavati odjeću online. (Ili preskočite popis  da biste naučili kako prodavati odjeću online.)

Gdje prodavati odjeću online

1. ThredUP.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Svakodnevna oprema.

Potreban trud: minimalan (vi šaljete stvari; stranica vam daje novac).

ThredUP prihvaća mnoge marke ženske i dječje odjeće. Zapravo, stranica se proslavila kao razmjena rabljene dječje odjeće, s odjeljkom namijenjenim djeci.

Zamislite thredUP kao lokalnu konsignacijsku trgovinu koja jednostavno kupuje vašu odjeću. Sljedeće informacije su s thredUP.com, koji uključuje detaljne informacije na svojoj stranici s često postavljanim pitanjima.

Najprije odaberite jedan od dva besplatna načina za slanje svoje odjeće. Ispišite otpremnu naljepnicu poslanu e-poštom koju možete priložiti na kutiju. Ili zatražite da vam se pošalje označena torba, što može potrajati do dva tjedna da bude isporučena.

Bez obzira koristite li vlastiti paket ili torbu thredUP-a, napunit ćete je i poslati natrag putem FedExa ili poštanske službe SAD-a.

Imajte na umu da thredUP ima visoke standarde kvalitete. Odjeća mora biti svježe oprana i nova ili kao nova, bez oštećenja, znakova nošenja ili izmjena. Za odjeću koja je prihvaćena i navedena za prodaju, thredUP će vam platiti postotak konačne prodajne cijene. Taj je postotak veći za skuplje artikle. Na primjer, zaradit ćete 60% do 80% za odjeću koja se prodaje od 100 do 199,99 USD, ali samo 5% do 15% za onu koja se prodaje od 5 do 19,99 USD.

Odjeća koja nije navedena šalje se trećim stranama na stranici i reciklira. Također se možete uključiti u uslugu thredUP-a “Return Assurance” kako bi vam se neprihvaćeni artikli vratili uz naknadu od 10,99 USD, koja se odbija od vaše zarade. Morate odabrati ovu uslugu kada prvi put šaljete svoju odjeću. Ako ste se uključili u jamstvo povrata i svi vaši artikli su navedeni, neće vam biti naplaćena naknada. A ako imate jamstvo povrata i nijedan od vaših artikala nije naveden, svi će vaši artikli biti vraćeni i neće vam biti naplaćena naknada.

2. Poshmark.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Svakodnevna oprema.

Potreban trud: Praktično (vi dajete fotografije, postavljate cijene i upravljate otpremom).

Putem aplikacije i web stranice Poshmark možete objaviti sve vrste odjeće i dodataka za prodaju, uključujući ženske, muške i dječje artikle koji su čisti i u dobrom stanju.

Za razliku od prodaje thredUP-a, vi preuzimate vodstvo u popisu svakog od svojih artikala — iako Poshmarkovo web mjesto daje obilje smjernica. Prema Poshmark.com, počinjete učitavanjem laskavih fotografija vašeg artikla. Zatim odredite cijenu artikla, dodajte detaljan, točan opis i podijelite.

Kada izvršite prodaju, Poshmark vam e-poštom šalje USPS oznaku prioritetne dostave, ali pakiranje ovisi o vama.

Poshmark uzima 2,95 USD za prodaju ispod 15 USD i 20% cijene na popisu za transakcije od 15 USD ili više. Nakon što kupac primi artikl, vi dobivate svoj dio u roku od tri dana.

Aplikacija također organizira “Posh Partyje” nekoliko puta dnevno. Tijekom tih događaja možete poslati artikle koji se uklapaju u zadanu temu kako bi ih motivirani kupci mogli pronaći. Marke, posebne prigode i odjela, kao što su muški ili trudnički, uobičajeni su fokus.

3. TheRealReal.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Dizajnerske stvari za žene, muškarce i djecu.

Potreban trud: minimalan (vi šaljete stvari; stranica vam daje novac).

Ako u svom ormaru imate dizajnerske stvari – pomislite na Gucci, Chanel ili Louis Vuitton opremu koja može koštati stotine ili čak tisuće dolara – RealReal vam može pomoći da ih prodate. Prema njegovoj web stranici, prvo ispisujete besplatnu, unaprijed plaćenu naljepnicu za otpremu koju ćete priložiti svom paketu robe. Ili, ovisno o tome gdje živite, možda ćete moći ostaviti svoje stvari na jednoj od lokacija RealReala ili čak zakazati preuzimanje.

RealReal postavlja cijene za vaše artikle na temelju tržišnih trendova, stanja artikla i drugih čimbenika. Za razliku od drugih internetskih konsignacijskih trgovina, nećete biti plaćeni po odjevnom predmetu. Umjesto toga, dobit ćete proviziju za sve što se proda tijekom kalendarskog mjeseca, počevši od 55% za prodaju od 1500 USD ili manje. Na primjer, ako se u određenom mjesecu jedna bluza i dva para cipela prodaju za ukupno 300 USD, platit ćete 55%, odnosno 165 USD.

Isplata je 15. sljedećeg mjeseca. Gotovinu možete dobiti čekom ili izravnim depozitom. Također se možete odlučiti za kredit za web mjesto, što povećava vašu stopu provizije za 5%.

(Imajte na umu da za određene predmete koji nisu odjevni predmeti, kao što su skupocjene torbice, satovi i tenisice, možete odabrati da vam se plati određeni postotak u roku od dva tjedna, prije nego što se prodaju.)

4. Grailed.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Muška odjeća.

Potreban trud: Praktično (vi dajete fotografije, postavljate cijene i upravljate otpremom).

Grailed se bavi marketingom vlastite odjeće, obuće i dodataka. Prema informativnoj web stranici, ti predmeti mogu varirati od luksuznih dizajnera do ulične odjeće do marki za masovno tržište, pa čak i vintage odjeće. Vi slikate, opisujete svaki komad i postavljate cijenu — iako se kupci mogu cjenkati.

Nakon što se artikl proda, možete ispisati USPS otpremnu naljepnicu i poslati ga. Nakon što kupac primi paket, bit ćete plaćeni putem PayPala, bez naknada. Grailed uzima 9% provizije na sve prodaje, plus standardne PayPal naknade.

5. Tradesy.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Dizajnerske stvari za žene.

Potreban trud: Praktično (vi dajete fotografije, postavljate cijene i upravljate otpremom).

Tradesy je tržište preprodaje koje izgleda kao tradicionalni online trgovac na malo. Prema detaljnim uputama na Tradesy.com, vi ste odgovorni za fotografiranje artikala, iako će stranica pomoći poboljšati kvalitetu glavne slike na zaslonu. Također dajete detaljan opis i određujete cijenu.

Prilikom izrade popisa također birate način dostave. Tradesy vam može poslati poštom “Komplet za otpremu”, koji uključuje unaprijed plaćenu USPS naljepnicu; ispišite unaprijed plaćenu naljepnicu koju prilijepite na vlastiti paket; ili se sami pozabavite otpremom i uračunajte taj procijenjeni trošak u cijenu svojeg artikla.

Što se tiče naknada, Tradesy uzima 7,50 USD za svaku transakciju ispod 50 USD i 19,8% provizije za sve druge kupnje.

Kao i mnogi drugi preprodavači, svoju zaradu možete zamijeniti za gotovinu ili kredit za trgovinu. Naknada od 2,9% primjenjuje se na prijenose putem PayPala, debitne kartice ili tekućeg računa. Ako uzmete kredit za trgovinu, odričete se ove naknade.

6. Swap.com

Vrste odjeće koje možete prodati: Svakodnevna oprema.

Potreban trud: minimalan (vi šaljete stvari; stranica vam daje novac).

Ova stranica nudi odjeću, obuću i dodatke za muškarce, žene i djecu. Web stranica Swap.com navodi da ti predmeti moraju biti čisti, bez pretjeranog trošenja i imati izvornu vrijednost od najmanje 5 USD.

Prodaja na Swap.com relativno je jednostavno iskustvo. Poput thredUP-a, Swap.com funkcionira poput internetske konsignacijske trgovine. Šaljete kutiju sa stvarima, Swap.com to cijeni i dobivate dio zarade.

Iako prodaja na Swap.com može biti zgodna, njezine naknade i pomalo nejasna web stranica mogu odbiti neke prodavače.

To je također jedino mjesto na našem popisu koje naplaćuje dolaznu dostavu: 14,99 USD za naljepnicu koju šaljete u kutiju. Također plaćate naknadu od 5 USD ako 40% do 50% vaše kutije ne prođe provjeru, a plaćate 10 USD ako stranica ne prihvaća više od 50%.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Plaća vam se provizija nakon odbitka naknada. Za artikle koje Swap.com navodi po cijeni od 8 USD i manje, zarađujete 15% u gotovini; za artikle navedene iznad 8 USD, zarađujete 70% u gotovini, ali također morate platiti naknadu za obradu. Morate zaraditi najmanje 10 dolara prije nego što vam se isplati u gotovini, bilo pologom na bankovni račun ili čekom poštom. Umjesto gotovine, mogli biste zaraditi više u kreditu za kupnju.

Drugi načini prodaje odjeće online

Susjedske stranice. Ako biste radije prodavali odjeću ljudima u susjedstvu i izbjegavali dostavu, pokušajte se oglasiti lokalno putem stranica i aplikacija kao što su Craigslist, Facebook Marketplace, Nextdoor i VarageSale. Imajte na umu da ove stranice ne rade kao konsignacijske trgovine. Vi objavljujete vlastite popise i radite izravno s kupcem.

Šire web stranice. Također možete istražiti web-mjesta šireg raspona na kojima možete navesti gotovo sve za prodaju. Pokušajte zaraditi na Etsyju ili prodavati na eBayu . Obje stranice omogućuju prodavačima da navedu odjeću, obuću, dodatke i druge artikle.

Kako prodavati odjeću online

Prije korištenja jedne od gore navedenih stranica, pročitajte ove savjete koji će vam pomoći da dobijete najviše novca za svoju robu.

Osvježite svoju robu

Operite ili kemijski očistite svoje artikle prije nego što ih stavite na tržište. Ispolirajte okove na cipelama i torbicama i uklonite sve tragove ogrebotina.

Također, pažljivo zapakirajte predmete tako da je manja vjerojatnost da će se zgužvati ili oštetiti u transportu.

Snimite jasne fotografije

Na stranicama koje od vas zahtijevaju da objavite vlastite fotografije, svijetle, jasne slike će pomoći da se vaši predmeti istaknu u moru slabo osvijetljenih iPhone snimaka. Stavite svoju odjeću na ravnu, ravnu površinu i usmjerite nekoliko lampi na nju kako biste smanjili sjene, preporučuje Phil Azzi, koji je pokrenuo internetsku trgovinu za prodaju narukvica, šalova i drugih dodataka.

Nemate ravnu površinu? Jednobojni prekrivač ili deka dobro će poslužiti.

Napišite iskren opis

Recite budućim kupcima sve što trebaju znati o predmetu koji prodajete. Navedite osnovne pojedinosti o veličini, marki i stanju, kao i više nijansiranih pojedinosti. Sjede li traperice nisko na bokovima? Je li tkanina teška ili rastezljiva? Navedite te detalje u opisu proizvoda.

Voljeni predmeti vjerojatno imaju ogrebotinu ili ogrebotinu. Predstavljanjem bilo kakvih nedostataka unaprijed sačuvat ćete svoj ugled i ocjenu prodavača, što je sve u nekim konsignacijskim krugovima.

Cijena odjeće za prodaju

Malo istraživanje konkurencije pomoći će vam da nađete najbolju točku – ne previsoku, ne prenisku – kada određujete cijenu svoje robe, prema Karis Renee, koja je nekoliko godina prodavala odjeću, nakit i dodatke na Poshmarku. Ako se vaša roba ne miče, pokušajte sniziti cijenu. Niste spremni označiti svoju stavku? Obnovite svoju fotografiju i opis.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link