Postavite svoj blog online

Postavite svoj blog online ako ga želite unovčiti. To vam zvuči logično?

Jeste li već zacrtali plan za vaš blog i rad na njemu? Ako ne, predlažem da pročitate moje prethodne članke samo da biste se upoznali s osnovama. Ako jeste, vrijeme je da nastavimo dalje i krenemo u analizu kako postaviti WordPress blog kako bismo bili spremni objavljivati svoj sadržaj!

Ovaj je članak dio BESPLATNOG AFFILIATE MARKETING TRENINGA koji možete pronaći ovdje.

Postavite svoj blog online

Dakle, sad me lijepo poslušajte i označite sljedeće stavke na svom popisu. Jeste li shvatili svoju nišu, registrirali ste ime domene, odabrali davatelja usluga hostinga i zaokružili svoja ciljana tržišta za zaradu novca?

Ako ste provjerili sve, čestitam vam što ste dosad uspjeli! Sada je vrijeme da zasučete rukave i izvršite naš plan.

U ovom članku provest ću vas kroz detaljni postupak postavljanja vlastitog bloga online. Nije tako komplicirano kako biste mislili. Svoj blog možete postaviti u roku od nekoliko minuta. Bez šale.

U ovoj fazi, ipak, nemojte postavljati previsoka očekivanja. Vaša blog neće biti baš poput dizajnerskih i animiranih web stranica poznatih marki, to je sigurno, ali, da, bit će funkcionalan i spreman za objavljivanje tog vašeg zadivljujućeg sadržaja koji donosi prihod.

A nakon što sve to naučite, možete se usredotočiti na najvažniji dio – SEO optimizaciju. Ali to ćemo uhvatiti u kasnijim treninzima.

Spremni? Počnimo.

SADRŽAJ ISPOD OVE LINIJE 100% JE BESPLATAN I BIT ĆE VIDLJIV NAKON PRIJAVE

1. korak: Idite na web davatelja usluga hostinga i nabavite njegov DNS zapis.

Kada krenete s namjerom da postavite svoj blog online morate znati poslužitelje imena domena ili DNS tvrtke koja pruža usluge hostinga.

Postavite svoj blog online

Obično postoje dva poslužitelja imena domena i prikazala bi se na ovaj način: ns1.mynameserver.com i ns2.mynameserver.com. Nabavite ove DNS s web mjesta svoje hosting tvrtke jednostavnim upisivanjem ili pretraživanjem “name servers of ime vašeg hosting providera“.

Na primjer, ako je vaš pružatelj hosting usluga bluehost.com, njihovi su poslužitelji imena ns1.bluehost.com i ns2.bluehost.com.

Ako naiđete na problem, možete zatražiti da vam ga pošalju.

Korak 2: Idite na web stranicu registrara vaše domene i unesite DNS svog hosting providera i postavite svoj blog online

Postoje male razlike u tome kako to učiniti za svakog providera registracije domene, pa ću vam objasniti sljedeći korak pomoću postupka jednog od popularnijih registra domena, Namecheap.com ili htt. Također, ako ste zaboravili, putem Webhostinga možete dobiti besplatnu domenu pa ako je to vaš slučaj slobodno preskočite ovaj korak!

U slučaju da je davatelja usluga registracije domene jedan od gore navedenih, morate otići na web vašeg registra, a to je u ovom primjeru Namecheap.com ili name.com i kliknuti na domenu koju ste registrirali, a zatim kliknuti na gumb „upravljati“ ili „manage domain“ ili „settings“ ovisno o registraru. Ovo će prikazati popis podataka o imenu domene kao i name servere na koje domena pokazuje.

Kada se uspijete snaći, unesite dva name servera od svog hosting providera u za to predviđene linije i usnimite promjene. Kada unesete name servere, kreće postupak „propagacije“ odnosno da se izmjena aplicira svugdje po svijetu. To nekada, ovisno o vašem registraru domene zna potrajati i do 24 sata.

Korak 3: Instalirajte svoj sustav za upravljanje sadržajem (CMS) i postavite svoj blog online

Pojam, sustav za upravljanje sadržajem ili CMS, prilično je razumljiv. To je računalna softverska aplikacija koja se koristi za postavljanje i razvoj vašeg bloga uz upravljanje svim vašim sadržajem, kako tekstualnim tako i multimedijalnim. Ali i mnogo više od toga.

U osnovi postoje tri vrste CMS-a:

1. otvoreni izvor, ili open source

2. Vlasnički, odnosno da je netko autor

3. SaaS (Softver kao usluga).

Prva vrsta, a to je Open Source CMS, može se preuzeti besplatno. Tako je. Ne morate plaćati nikakve licence ili nadogradnje, ali zbog toga dobivate najosnovniji plan.

To znači da ćete možda morati platiti dodatne troškove za druge usluge osim onih koje plan pokriva. To može biti tehnička pomoć koja će vam trebati pri izradi vašeg bloga ili neka tema ili dodatak koji inicijalno ne dolaze sa osnovnom open source verzijom CMS-a.

Ostale značajke koje ćete možda također trebati dodatno kupiti su više dodataka ili „pluginova“ koji omogućuju bolju funkcionalnost vaše web stranice, relevantniji i funkcionalniji predlošci odnosno teme kako vaš blog izgleda – ako vam osnovni ne odgovaraju, te obuka iz tehničkih aspekata rada posebno za početnike.

Evo nekoliko popularnijih sustava za upravljanje sadržajem u kategoriji Open Source: WordPress, Joomla, Drupal, PrestaShop i Magento.

Vlasnički ili licencirani CMS, s druge strane, komercijalni je sustav za upravljanje sadržajem koji koriste velike tvrtke s velikim prometom posjetitelja.

Vlasnički sustav upravljanja sadržajem posvećen je i njime upravlja samo jedna tvrtka, za razliku od CMS-a s otvorenim kodom. Da biste ga koristili, morat ćete platiti naknadu za licencu i dodatne troškove održavanja i podrške. Zaboravite na ovo iz dva razloga. Prvi, open source vam je sasvim dovoljan, drugi – cijene su boli glava.

Možda će vam se naplatiti i druge usluge poput prilagodbe, ažuriranja, dodatne obuke, tehničke pomoći i naprednih sigurnosnih značajki.

Neki od poznatijih vlasničkih CMS-a su Pulse, IBM Enterprise Content Management, Shopify, Sitecore, Microsoft Share Point i Kentico.

Za početnike kao što ste vi, ovo u ovom trenutku nije prikladna opcija, a vjerujem neće vam nikada niti trebati.

I na kraju, SaaS je sustav za upravljanje sadržajem koji se hosta „u oblaku“. Ovaj CMS vrlo je prilagođen vašoj željenoj operaciji i, poput vlasničkog CMS-a, također dolazi s naknadama i dodatnim troškovima.

S obzirom na to, preporučio bih vam WordPress. Jednostavan je za upotrebu i jednostavan za popunjavanje što ga čini najčešće korištenim sustavom za upravljanje sadržajem otvorenog koda. Osim toga, besplatno je i totalno funkcionalan za sve što ćete raditi. Na kraju, i ja sve radim u Open Source verziji WordPress-a.

Instalacija WordPressa razlikuje se, ovisno o vašem davatelju usluga hostinga. Postavite svoj blog online na WordPress platformi

kako instalirati WordPress?

Da bih demonstrirao kako instalirati WordPress, dva predloška. Prvi je Wealthy Affiliate gdje stvar super jednostavna:

U meniu odete na Sites – Website manager.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

wealthy affiliate

Kliknete na gumb Build new site.

Ako već niste, prije toga otiđite na domains i dodajte svoju domenu na Wealthy Affiliate.

Izaberite „domain i own“, odaberite domenu, napišite naslov svog bloga, odaberite bilo koju temu i instalirajte.

I to je to. Postavite svoj blog online u točno 2 minute.

Ako i Vi želite koristiti Wealthy Affiliate platformu kliknite ovdje.

Instalacija na ostalim hosting providerima je više-manje ovakva. Spojite se u Cpanel.

Kliknite “Addon Domain” na cPanelu i unesite svoje ime domene. Ne uključuju „www.“ Ne zaboravite popuniti samo polja koja sam ovdje spomenuo. Ne pokušavajte popuniti ostala polja jer ona mogu utjecati na rad vašeg predloška.

Kliknite na ‘Website Builder“ i odaberite WordPress. Pronađite gumb “Quick Install” ili “CMS”.

Unesite željeno korisničko ime i lozinku prema potrebi. Obavezno provjerite jesu li na sigurnom, pri tome slijedite smjernice. Ne postavljajte ‘admin’ kao svoje korisničko ime jer je preopćenito i hakeri ga vrlo lako mogu probiti. Za svoju lozinku uvijek upotrijebite najmanje deset znakova. Uključite brojeve, simbole i kombinacije velikih i malih slova. Trebali bi biti dovoljno sigurni.

Pazite da se ne petljate s URL-om. Najbolje je to polje ostaviti prazno.

U grubo, na ostalim providerima to izgleda ovako kako sam napisao.

To je to! Uspjeli ste Lako, zar ne?

Sada, krenimo na zanimljiviju fazu. Onima koji vole kreativno dizajnirati ovo je možda najdraži dio.

Korak 4: Dizajnirajte i postavite svoj blog online sami

Ovaj dio zvuči komplicirano, ali srećom postoji toliko unaprijed izrađenih tema koje možete primijeniti jednim klikom da postavite svoj blog online gotovo trenutno.

4a: Odaberite temu da postavite svoj blog u novi vizual

Čim instalirate WordPress, otkrit ćete da postoji mnogo tema koje možete birati. Kao i vaše računalne aplikacije, i ove vam pružaju brze reference o tome kako želite da vaše web mjesto izgleda. Zamislite temu kao plan uređenja interijera vaše sobe.

Čekajte. Prije nego što se izgubite u ovoj fazi, pokušavajući učiniti da vaše web mjesto izgleda privlačno koliko želite, imajte na umu da to nije cilj. Nikad nemojte misliti da će novac, jer imate lijepu web stranicu, lako doći ili da je to razlog zašto ljudi nešto kupuju preko vas. To je totalna zabluda koliko god nelogično zvučalo.

Možda ćete se iznenaditi da postoje mnogi blogovi koji generiraju tisuće dolara a izgledaju „jadno“, dok su im prihodi na visini kao i kod vrlo sofisticiranih blogova. Vjeruj mi.

Pa, što je zlatna karta? Sadržaj. Da, stalni učinkoviti sadržaj. Korisnici odlaze na internet radi pretraživanja i to čine tipkanjem ili korištenjem riječi, a ne slike ili lijepe ikonice.

Ne kažem da biste trebali diskreditirati vrijednost vizualnog dizajna. Samo ističem važnost sadržaja nad dizajnom. Sigurno je da dobar dizajn može uspostaviti povjerenje, vjerodostojnost i identitet robne marke, ali kvaliteta sadržaja potiče promet, što bismo do sada trebali znati napamet, i to je ovdje naš prioritet.

Usput, pogledajmo opcije tema koje WordPress nudi za vas. Naučit ćete da postoji velik broj besplatnih osnovnih tema koje možete izabrati i na kojima se sve može nadovezati.

Ako želite imati stvarno lijepu temu s puno više funkcionalnih značajki, možete se odlučiti i za premium plan kada si to možete priuštiti. Cijena ovog premium paketa minimalno je 5 USD, a može se popeti i do 100 USD, ovisno o uslugama i ostalim značajkama koje mu dodate. To je obično samo jednokratna naknada.

Među svim njegovim temama, moje omiljeno rješenje za WordPress je Optimizepress premium paket, jer dobivate licencu za 20 web stranica, dobivate sales funnele, module za potencijalne kupce i vrhunski „page builder“ za izradu profesionalne web stranice. Svi moji blogovi, osim ovog, imaju na sebi optimizepress. Na ovom nemam optimizepress temu, ali imam lead capture plugin koji dolazi uz optimizepress.

opress

Ne brinite ako si ne možete priuštiti plaćanje premium dodataka. Osnovne besplatne teme dovoljno su dobre i kasnije možete nadograditi svoj blog kad novac počne dolaziti.

Samo se trebate usredotočiti na informacije kojima ćete kasnije nahraniti svoju publiku.

4b: Odlučite koje dodatke želite instalirati (pluginovi).

Što su dodaci ili pluginovi? To su značajke koje dodajete blog  kako biste povećali funkcionalnost i koristi posjetiteljima. Za početak, ovo su jedini koji će vam trebati za pokretanje bloga.

Optimizacija za tražilice (SEO), optimizacija slika, hvatanje i blokada neželjene pošte.

plugins

I drugi programeri mogu besplatno ponuditi sljedeće značajke:

All in one SEO paket ili Yoast SEO, Ewww Image Optimizer, W3 Total Cache ili WP Super cache i Anti-spam

Zapamtite, što je više dodataka, veća je šansa da će se vaša blog usporiti, pa pokušajte pronaći ravnotežu između funkcionalnosti, dostupne propusnosti, očekivanog prometa posjetitelja i cijene.

U ovoj fazi preporučujem da se ne opterećujete i preopterećujete blog previše s dodacima. Nabavite samo ono što vam je najkorisnije. Opet, znajte što vašu web stranicu čini najkorisnijom za publiku i vaš rast kao affiliate marketer kako biste mogli donijeti utemeljenu odluku.

Drugi način da odredite koji dodaci odgovaraju vašem blogu je da djelujete kao ciljna publika i izvršite nasumično pretraživanje Googlea. Utvrdite što treba poboljšati iz perspektive korisnika i poradite na tome.

Također, nastavite pratiti izvedbu svog bloga u hodu kako biste kasnije mogli prilagoditi, usavršiti ili nadograditi svoj paket alata. Postavite svoj blog za početak tako da koristite samo osnovne i nužne dodatke.

4c: Saznajte kako maksimizirati svoj sustav za upravljanje sadržajem (CMS).

U vašem slučaju naučite maksimizirati WordPress kako biste postavili web stranicu.

Posvetite vrijeme proučavanju navigacije i korištenja svih funkcionalnih značajki koje su vam dostupne. WordPress je vrlo svestran, što vam omogućuje prilagodbu i poboljšanje funkcionalnosti vašeg bloga na razne načine.

Također se upoznajte sa svojim CMS-ovim izbornicima, postovima, dodacima, komentarima, dodacima, stranicama, temama, postavkama i drugim značajkama. Kako rastete, otkrivat ćete da ove značajke dodaju vrijednost učinkovitosti i djelotvornosti vašeg web mjesta.

U WordPressu se svaka tema razlikuje po značajkama. Postoje neki dodaci koji se ne mogu pronaći u jednoj temi, ali su dostupni u drugoj. Međutim, osnovne se pojavljuju na svim temama, a to su: prilagođeni html, traka za pretraživanje, tekst, stranica i nedavni post.

Ako se osjećate preplavljeno s previše informacija, poduzmite polagane, umjerene i ciljane korake. Imat ćete dovoljno vremena i prilika za učenje. Ono što je važno je da nastavite rasti i učiti.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Dakle, sve ste spremili!

Korak 5: Napišite i objavite svoj članak na blogu.

Sad kad ste dovršili izradu web mjesta, vrijeme je da svoj sadržaj napišete kao sljedeći korak u procesu postavljanja bloga za affiliate marketing.

WordPress je jednostavan CMS, a takav je i format za pisanje blogova. Otkrit ćete da ste dobili predložak u koji ispunjavate naslov, meta opis i meta ključne riječi. U ovom predlošku postoje i druge značajke koje možete odabrati kako biste prilagodili način na koji će se vaš blog tretirati dok ga objavljujete.

Kad pišem članak, znam da se obavezno sastoji od sljedećih dijelova: naslova, fotografije koja odgovara naslovu, naslovu, tijelu članka ili sadržaj, druge slike koja se obično povezuje s raspravom u tijelu članka, a zatim i pojedinosti koje se odnose na glavnu temu članka. Ako ste tek početnik pisanja blogova, dobrodošli ste ovo koristiti kao svoj vodič.

WordPress također ima novo uređivačko sučelje koje nazivaju urednikom ‘Gutenberg’. To je poboljšana verzija klasičnog uredničkog formata i prilagodljivija je raznim stilovima sadržaja. Budući da sam se već mnogo, mnogo godina služio izvornim formatom i navikao na njega, još uvijek sam pomalo nesklon ovom novom, ali u vašem slučaju predlažem da usvojite novu verziju jer pretpostavljam da će klasični format uskoro biti odbačen. Ako vam Gutenberg editor kao i meni ide na živce, odite na link Plugins -> Add new i napišite classic editor i instalirajte ga, i nakon toga ga aktivirajte. Gutenberg bye bye u dva klika.

U sučelju ‘Gutenberg’, vaš glavni naslov mora sadržavati vašu ključnu riječ, nakon čega slijedi vaš osnovni članak koji bi trebao sadržavati najmanje tisuću riječi. Na desnoj strani predloška možete odabrati tri do pet kategorija za svoj članak.

Ovdje ćete se susresti i s drugim pojmovima, poput “oznake” ili „tag“, koji su u osnovi manje kategorije vašeg bloga.

Odvojite vrijeme da se osvrnete na optimizaciju tražilice (SEO) kako biste razumjeli kako upravljati postavkama za to. Za to postoji puno osnovnih i besplatnih vodiča. Isto tako jedan od mojih članaka biti će u potpunosti posvećen SEO optimizaciji članka na blogu.

Kao opciju možete razmisliti o korištenju WordPressovih blokova. Jasno rečeno, ovo su alati koji vam omogućuju upravljanje sadržajem vašeg posta. Preporučujem vam da poslušate WordPress tutorial o tome kako maksimizirati upotrebu ovih alata jer će oni kasnije biti vrlo korisni za optimizaciju tražilice.

‘Blokove’ je prilično jednostavno naučiti, a s njima ćete postajati sve bolji kada naučite malo više raditi s WordPressom.

Postoje blok dodaci koje WordPress trenutno nudi pod novim sučeljem ‘Gutenberg’. Korisno je i njih provjeriti kako biste kasnije mogli prilagoditi upotrebljivost svog web mjesta. Neki od ovih dobro pregledanih dodataka uključuju Kadence, Stackable, Ultimate Addons, CoBlocks, Otter, Lazy Blocks, Block Gallery i Atomic Blocks.

Većina ovih dodataka omogućit će vam izradu tablica i izjava, postavljanje novo dizajniranog sadržaja, povlačenje i ispuštanje odjeljaka vašeg bloga, dodavanje poziva na akciju i skočnih videozapisa koji su korisni u display oglašavanju. Oni su također korisni u stvaranju interesa i povećanju klikova, što za vas znači prihod. Znam, sve ovo zvuči malo konfuzno u ovoj fazi, ali vjerujte mi naučit ćete sve ovo jako jako brzo.

Prijenos sadržaja bit će vam glavni zadatak. Do sada znate da je sadržaj vaš ključni pokretač postizanja profitabilnosti. Ciljajte na oznaku od tisuću riječi s dvije ili tri uvjerljive slike. Skenirajte i uredite greške, a zatim kliknite gumb s natpisom “objavi”.

U slučaju da vam treba više vremena za završetak članka i želite napraviti pauzu, jednostavno ga spremite klikom na ‘save draft.' Kao i rad na datoteci na računalu, vaš će se rad odmah spremiti i možete odabrati da ga kasnije uredite, bilo kad.

Ako želite zakazati objavljivanje svojih članaka na određene datume, jednostavno kliknite na ‘odmah’ i vidjet ćete kako se pojavljuje kalendar. Kliknite željeni datum objave u ovom kalendaru.

Kasnije, kada se zateknete da upravljate s više blogova, ova će značajka biti vrlo korisna. Osigurati će redovito popunjavanje web stranica, bez potrebe da se vraćate svom članku i svaki put kliknete na ‘objavi'.

Ekvivalent „sticky post“ u WordPressu je “držati se naslovnice”. Dok skupljate sadržaj, bit će teško pretraživati ​​važne datoteke koje su ranije objavljene.

Ako imate blog na koji se morate stalno pozivati, ovaj ‘držati se naslovnice' vaš je odgovor.

Samo označite ovaj članak kao “Sticky” i ovaj će post tada biti postavljen povrh svih vaših članaka, bez obzira na to koliko ste postova postavili.

Ovu značajku možete isprobati čim napravite nekoliko članaka na svojoj web stranici.

Bonus savjeti

Sada nakon što postavite svoj blog online, dopustite mi da dodam ovih 10 savjeta za pisanje koji će vam pomoći da sastavite kvalitetu sadržaja koji će povećati promet posjetitelja na vašem novom web mjestu odnosno novom blogu.

Naravno, to nisu stroga pravila, već temeljena na iskustvu. Za one koji nisu blogeri, ovi će vas savjeti možda moći voditi kad započnete i zadržati da se cijela stvar kotrlja.

Znajte što vaše tržište voli čitati.

Što je vaš sadržaj zanimljiviji, to će biti privlačniji za vaše tržište. Ako znate što ih zanima, onda znate o čemu biste trebali pisati. To je jednostavno.

Naučite ‘prepakirati’ sadržaj.

Za one od vas koji nisu baš upućeni u odabranu nišu, ne trebate ponovno otkrivati ​​toplu vodu.

Pročitajte postojeći sličan sadržaj i zatim ga nadogradite u skladu sa svojim stilom komunikacije. Ne zaboravite. Pisat ćete puno, puno blogova i zato će vam biti potrebna ova posebna vještina da biste održali svoj blog na životu.

Pojednostavite.

Što je svijet više povezan, to je lakši i brži pristup informacijama. To znači da vani ima toliko informacija da je prosječni raspon pažnje sve kraći i kraći. Da biste postavili vašu web stranicu, vjerujte mi, što je lakši vaš sadržaj, rezultirat će većim brojem konverzija i posjetitelja.

Ako je vaš članak previše kompliciran za razumijevanje, velika je vjerojatnost da će vaš čitatelj izgubiti interes i prijeći na sljedeće web mjesto. Stoga naučite uređivati ​​i dijeliti dijelove na „bullete“ i podteme za lagano i pitko čitanje.

Dodajte netekstualne podatke, poput fotografija, infografika i tablica.

To je također povezano s mojom prethodnom poantom da svoju publiku ne ubijam s previše teksta. Vizualni elementi prekidaju težinu posta s cijelim tekstom i povezuju se s drugim dijelom vašeg mozga.

Vodite dnevnik u koji zapisujete ideje i nadahnuća za buduće teme

Da biste održali blog živim, morate imati stalni priljev ideja i uvida.

Osim što ćete zaokružiti popis tema za blog, možda ćete htjeti voditi i dnevnik u kojem ćete zabilježiti sve one trenutke i ideje da biste ih kasnije istražili.

Organizirajte se.

Ako niste organizirani tip, naučite to biti. To će osigurati da ti članci i dalje dolaze. Dakle, kada započnete s postavljanjem web stranice, nakon što započnete, to bi trebao biti neprekidni postupak.

Naoružajte se planerom i rasporedom objavljivanja.

To će vam omogućiti da uspostavite kontinuitet rasprave od jednog članka do drugog. Na ovaj način čitatelje zadržavate u želji da redovito posjećuju vaše web mjesto.

Postoji još nešto o naslovu.

Naslov vašeg članka ne mora biti samo upečatljiv. Također mora biti SEO-friendly i sam po sebi poziv na akciju. Uvijek imajte na umu da trebate izvući svoje tržište kako bi na kraju reagirali na vašu ponudu.

Ključna riječ je ključna.

Uključite ključne riječi u svoje članke kako biste povećali rang. Napravite domaću zadaću i saznajte koje ključne riječi rezultiraju boljom izvedbom. Dok postavljate web stranicu, budite oprezni s ovim dijelom, jer ako ovdje ne uspijete, niste uspjeli sa blogom.

Vježbajte etičko pisanje.

Plagijarizam će naštetiti brendu vašeg bloga i uvest će vas u pravne bitke. Jednostavno nemojte.

Kako budete razvijali svoj blog, pokupit ćete puno lekcija, posebno tijekom početnih faza.

Tada morate pomno i redovito nadzirati izvedbu web stranice i odgovor vašeg tržišta.

Ustrajte i prilagodite se.

Napisat ću u mnogo više detalja o tome kako stvoriti učinkovit sadržaj i održavati ga kako bih ojačao rang i isplativost vašeg bloga u nadolazećim člancima. Čekaj malo!

2 misli o “Postavite svoj blog online”

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link