Kako zaraditi na Twitchu

Izgradite publiku, dizajnirajte vlastitu robu i postanite Twitch Affiliate.

Twitch je platforma za igrače, s više od 4 milijuna emitera svaki mjesec i 17,5 milijuna prosječnih dnevnih korisnika, svi igraju ili gledaju druge ljude kako igraju video igre. To je također odredište za igrače koji se nadaju da će svoj hobi pretvoriti u malo dodatnog novca i zaraditi bez tradicionalnog posla .

Neki emiteri zarađuju sedmeroznamenkaste brojke godišnje, između ostalog zahvaljujući pretplatama, sponzorstvima i udjelu u prihodu od oglasa. Doduše, oni obično imaju desetke tisuća pratitelja i svaki dan provode sate emitirajući, igrajući i hostirajući druge igre na svom kanalu.

Ali ne morate biti elitni korisnik da biste zaradili na stranici. Evo kako izgraditi svoju publiku i početi zarađivati ​​na Twitchu.

Izgradnja Twitch publike

Ni na jednoj online platformi ne možete privući publiku preko noći. Isto je i sa Twitchom.

“Uspješni kanali – poput tvrtki – izgrađuju se godinama, a ne danima ili tjednima”, kaže Jordan Slavik, strastveni igrač koji je savjetovao emitere Twitcha o izgradnji sljedbenika. “Najvažnije je nastaviti proizvoditi materijale.”

Možda ćete isprva zaraditi malo novca tu i tamo, ali ne očekujte stabilan prihod dok ne uložite puno rada. Pronađite svoju nišu, bilo da se radi o igri, žanru ili sranje — ako niste najvještiji igrač, na primjer, budite najsmješniji. Postavite redoviti raspored strujanja kako bi fanovi znali kada se uključiti. Koristite svoje postojeće račune na društvenim mrežama — Twitter, YouTube , Facebook, Instagram itd. — za promociju svojih Twitch emisija. I podržite druge korisnike Twitcha gledajući njihove streamove i angažirajući se na njima.

Vaše marketinške i mrežne vještine gotovo su jednako važne kao i vaše igračke vještine, kaže Slavik.

Nakon što privučete gledatelje, stupite u interakciju s njima. Postavljati pitanja. Zbijati šale. Odgovarajte na chatove. Zabavna televizijska kuća tjera obožavatelje da prate stream za streamom.

Kako zaraditi kao početnik

Kad vaša publika raste, raste i vaš potencijal za zaradu. Ali postoji nekoliko načina na koje možete zaraditi jer i dalje povećavate broj sljedbenika:

Donacije

Korisnici Twitcha vole podržavati svoje. Jedan od glavnih načina na koji to čine je doniranje novca njihovim omiljenim streamerima. Dodajte gumb “donirajte” na svoj kanal — putem PayPala ili aplikacije treće strane, kao što je Streamlabs — i dopustite gledateljima da vam pokažu novac.

Brand partnerstva

Tvrtke koriste Twitch streamere kako bi svoje proizvode predstavile ljudima, a streameri zauzvrat dobivaju proviziju. To se obično naziva partnerski ili pridruženi odnos (ne treba ga brkati s Twitchovim partnerskim i pridruženim programima, više o tome kasnije).

Affiliate prilike za Twitch streamere mogu doći od tvrtki koje prodaju hardver i softver, energetska pića i dodatke, kao što su slušalice i stolice. Provizije variraju, ali na primjer, Razer — tvrtka za hardver i softver — nudi podružnicama do 20% provizije na prodaju svojih proizvoda.

Marke obično ne dolaze k vama osim ako niste veliki igrač. Razgovarajte s drugim streamerima kako biste saznali mogućnosti suradnika.

Roba

Ako imate posvećenu publiku, razmislite o prodaji vlastite robe – razmislite o majicama, naljepnicama, šalicama za kavu i torbicama za prijenosna računala – putem web-mjesta treće strane kao što su TeePublic ili Spreadshop. Samo stvorite prodajni izlog, opskrbite ga artiklima — s vlastitim dizajnom ili odabranim iz drugih izvora — i promovirajte ga na svom Twitch kanalu.

Kako zaraditi novac kao Twitch Affiliate

Streameri koji ispunjavaju određeni skup kriterija mogu postati Twitch Affiliate. Program je dostupan samo uz pozivnicu, a prema Twitchu morate ispuniti sljedeće prekretnice u zadnjih 30 dana da biste bili kvalificirani:

  • Minimalno 500 ukupno emitiranih minuta.

  • Minimalno sedam različitih dana emitiranja.

  • U prosjeku tri istodobna gledatelja ili više.

  • Najmanje 50 pratitelja.

Pridruživanjem programu dobivate dodatne načine zarade na Twitchu:

Pretplate

Gledatelji se mogu pretplatiti na vaš kanal kako bi otključali pogodnosti, kao što su ekskluzivne sobe za razgovor, emotikoni i popusti na robu. Mjesečne pretplate počinju od 4,99 USD, a dostupne su opcije od 9,99 USD i 24,99 USD. Pridruženi članovi dobivaju dio svake pretplate.

Virtualno navijanje

Drugi način na koji gledatelji daju novčanu potporu je virtualno navijanje, koje se naziva “bitovi”. Gledatelji kupuju dijelove – koji dolaze u različitim bojama i veličinama – iz prozora za chat, prema Chaseu, Twitchovom bivšem direktoru za odnose s javnošću, koji se naziva samo imenom. Cijena počinje od 1,40 dolara za 100 bitova. Gledatelji ih potom dijele svojim omiljenim televizijskim kućama, koje dobivaju dio — 1 cent za svaki bit korišten u njihovom chatu.

Prodaja igara

Recimo da gledate sebe dok igrate Warframe. Gledatelji mogu kupiti igru ​​i dodatke unutar igre izravno s vašeg kanala pomoću gumba “kupi sada”. Ovaj se gumb automatski pojavljuje kad god igrate igre koje se prodaju u Twitch trgovini. Pridruženi članovi dobivaju 5% udjela u kupnji koja potječe s njihovog kanala.

Kako zaraditi novac kao Twitch partner

Status partnera najviša je razina za one koji zarađuju na Twitchu. Za razliku od Twitch Affiliates, koji su automatski pozvani da se pridruže programu, korisnici se moraju prijaviti da postanu partneri.

Twitch partneri zarađuju novac na isti način kao affiliates i opći korisnici, ali oni također primaju udio u prihodu od oglasa koji generira njihova stranica. Partneri će također vjerojatno dobiti ugovore o podršci i sponzorstva robne marke.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link