Kako zaraditi novac sa svog telefona

Iskoristite svoj pouzdani uređaj da zaradite novac, obavite neobične poslove, prodate svoje stvari i više.

Da, možete zaraditi sa svog telefona. Samo nemojte očekivati ​​da ćete zaraditi milijune na ovaj način i provjerite činjenice o influencerima i blogerima koji kažu da možete.

Ali ako želite povećati svoj prihod ili zaraditi nekoliko eura dok već buljite i listate, možete posegnuti za svojim pouzdanim uređajem.

Prilike u nastavku uključuju one koje možete učiniti iz kauča samo s telefonom, kao i one koje zahtijevaju više truda.

5 načina za zaradu putem telefona

1. Zaradite povrat novca

Za doista jednostavan način da zaradite novac putem svog telefona — ili uštedite novac, ovisno o tome kako na to gledate — isprobajte aplikaciju za povrat novca. Te aplikacije obično nude rabate i popuste na svakodnevne artikle.

Ibotta je, primjerice, jedna od najpopularnijih i visoko ocijenjenih aplikacija ove vrste. Evo kako to funkcionira: prvo pretražite Ibottinu aplikaciju (ili web mjesto) za ponude povrata gotovine za kupnje na mreži iu trgovini. Zatim obavite kupnju, pokažite dokaz o transakciji i primite gotovinu putem PayPala ili darovne kartice.

Dakle, recimo da planirate prodaju u Walmartu. Prvo biste tražili Ibottu za ponude u Walmartu. Mogli biste pronaći ponudu da dobijete 2,47 dolara natrag na određenu marku maslaca od kikirikija. Tu biste ponudu “dodali” u aplikaciju prije nego što kupite maslac od kikirikija u Walmartu. Zatim biste prenijeli fotografiju svoje Walmartove potvrde, a Ibotta bi vašoj zaradi dodao 2,47 dolara dok ne biste bili spremni podići.

Ibotta nije jedina ovakva aplikacija. Rastuće tržište aplikacija za povrat novca uključuje Fetch Rewards, RetailMeNot, GetUpside i mnoge druge.

2. Sudjelujte u anketama

Sudjelovanje u anketama za novac nije osobito isplativo — govorimo o možda nekoliko dolara na sat. Ali dovoljno je jednostavno, osobito zato što mnoge web stranice s anketama imaju vlastite mobilne aplikacije, uključujući MyPoints, i-Say i Survey Junkie.

Iako se ove stranice razlikuju, obično vam daju odgovore na anketna pitanja za bodove, a zatim unovčite te bodove. Možete biti plaćeni u gotovini (često putem PayPala) ili na druge načine, poput darovnih kartica. Imajte na umu da ove stranice obično zahtijevaju da skupite mnogo bodova — dakle, puno vremena — prije nego što ih možete iskoristiti.

Kako biste saznali više o prednostima i manama ovih aplikacija, pročitajte recenzije u iOS App Storeu i Google Playu, kao i na SurveyPolice.com.

Nakon što počnete ispunjavati ankete, zaštitite svoje podatke. Nikada ne otkrivajte svoj broj socijalnog osiguranja, broj bankovnog računa ili broj vozačke dozvole.

3. Slobodni ili dovršite povremene poslove

Fiverr, Upwork i druge aplikacije za zarađivanje novca povezuju freelancere s klijentima koji traže radnu snagu. Dakle, ako ste vješti u pisanju, marketingu, dizajnu, web razvoju ili nekom drugom području, možda ćete moći biti plaćeni za nastupe.

Svaka je stranica drugačija, ali obično ste plaćeni prema projektu, bilo putem PayPala ili izravno na vaš bankovni račun. I Fiverr i Upwork uzimaju dio vaše zarade.

Još jedan način da zaradite novac sa svojim telefonom i malo posla je putem aplikacije TaskRabbit . Ovisno o vašim vještinama, iskustvu i lokalnim prilikama, mogli biste zaraditi novac za obavljanje poslova, sastavljanje ili premještanje namještaja, čišćenje snijega, čuvanje kućnih ljubimaca, osoblje za događaje ili bilo što drugo. Vi, “Tasker”, zarađujete satnicu za te nastupe, minus naknadu za uslugu, a postoji i mogućnost napojnica.

4. Iskoristite svoj sadržaj

Ako već imate velik broj pratitelja na društvenim mrežama ili blogu, možda ćete moći zaraditi na svom telefonu. Najpopularniji način zarade na Instagramu je, primjerice, sponzoriranje. Ljudi zarađuju na TikTok -u i bodujući sponzorstva.

Recimo da redovito objavljujete postove o svojim rutinama ljepote. Tvrtka za njegu kože možda želi da objavite fotografiju koja uključuje njezinu hidratantnu kremu. Možete se obratiti potencijalnom sponzoru, sponzor se može obratiti vama ili možete surađivati ​​s trećom stranom kako biste uspostavili vezu.

Također možete pokušati zaraditi na YouTubeu ili putem svog bloga dopuštajući oglase na svom sadržaju.

Imajte na umu da unovčavanje vašeg sadržaja oduzima puno vremena, osobito ako već nemate veliko, posvećeno praćenje koje je privlačno oglašivačima. Istražite priče o uspjehu i savjete o zarađivanju novca na ovaj način.

5. Prodajte svoje stvari

Ako se morate riješiti stvari koje su u dobrom stanju, vjerojatno možete pronaći aplikaciju koja će vam pomoći da ih prodate. Za lokalnu prodaju isprobajte mobilnu tržnicu OfferUp, ali imajte na umu da se prodavačima naplaćuje naknada za uslugu. Ili istražite općenitije aplikacije s lokalnim mogućnostima kupnje i prodaje, kao što su Craigslist ili Nextdoor.

Amazon i eBay bolje su aplikacije za prodaju stvari putem interneta  široj publici. Ako želite prodavati umjetnine, rukotvorine ili vintage proizvode, pokušajte zaraditi na Etsyju . Ako izričito želite prodavati odjeću online , isprobajte aplikaciju Poshmark.

Prije prodaje putem ovih aplikacija pregledajte njihove zahtjeve i strukturu naknada. I istražiti tržište. Saznajte koliko koštaju usporedivi artikli kako ne biste podcijenili ili podcijenili svoju robu.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link