7 najboljih aplikacija za zarađivanje novca u 2022

Besplatne aplikacije kao što su Ibotta i Upwork mogu staviti više novca u vaš džep.

Za one koji žele zaraditi novac na lako dostupan način, aplikacije nude mnogo mogućnosti za razmatranje. Možete upotrijebiti svoj pametni telefon za anketiranje, izbor sporednog nastupa , prodaju neželjenih stvari i više.

Ovdje je pregled sedam besplatnih aplikacija za zarađivanje novca. NerdWallet je razmatrao aplikacije s najmanje četiri zvjezdice i 25.000 recenzija na Google Playu i iOS App Storeu.

Najbolje aplikacije za zarađivanje novca

1. Ibotta

Kako funkcionira: Ibotta vam omogućuje da zaradite novac na kupnji u trgovini i na mreži kod više od 2000 podržanih trgovaca. Izvorno za namirnice, proširio se na odjeću, zabavu i restorane, potrepštine za kućne ljubimce i druge kategorije. Ponude mogu biti specifične za proizvod ili trgovca — a neke će se automatski primijeniti. Za druge ćete morati izvršiti dodatni zadatak kao što je gledanje videa ili sudjelovanje u anketi.

Postoje tri moguća načina za zaradu gotovine u trgovinama: dodajte ponude i pošaljite svoj račun u aplikaciju nakon kupovine, povežite svoje račune vjernosti trgovaca ili kupite darovnu karticu trgovca putem aplikacije Ibotta. Za online kupnju kupujete putem aplikacije ili s proširenjem preglednika Ibotta na računalu.

Plaćanje: PayPal, digitalna poklon kartica ili izravno na bankovni račun.

Prednosti: brzo ćete dobiti povrat novca za kupnju u trgovini — obično u roku od 24 sata. Ibotta također nudi bonus dobrodošlice za nove korisnike, bonuse za preporuke i razne načine plaćanja.

Protiv: Zarađivanje novca može biti spor proces. Morate imati najmanje 20 USD u gotovini kako biste iskoristili svoju zaradu (neke darovne kartice zahtijevaju najmanje 25 USD zarade). Za kupnju putem interneta, razdoblje čekanja za povrat gotovine razlikuje se ovisno o trgovcu.

Preuzimanje:  Android , iOS .

2. Rakuten

Kako funkcionira: Rakuten (ranije poznat kao Ebates) nagrađuje kupce s do 40% povrata novca na kupnju od poznatih trgovaca, restorana i službi za dostavu hrane. Korisnici također mogu zaraditi povrat novca na putovanjima, darovnim karticama i više. Jednostavno je: kreirajte račun, dodirnite trgovinu u kojoj želite kupovati u aplikaciji, zatim izvršite transakciju putem portala. Također možete povezati kreditnu ili debitnu karticu sa svojim Rakuten računom kako biste zaradili gotovinu u trgovini — sve dok prvo aktivirate ponudu putem aplikacije. Rakuten vraća gotovinu na vaš račun nakon što potvrdi kupnju kod trgovca, što može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana.

Plaćanje: PayPal ili ček.

Prednosti: Tisuće trgovina i kupnji ispunjavaju uvjete za povrat novca, tako da ćete vjerojatno pronaći ponude tamo gdje već kupujete. Novi korisnici mogu zaraditi 10 USD bonusa dobrodošlice nakon svoje prve kvalificirane kupnje. Također možete zaraditi bonuse za prijavu i preporuke.

Protiv: Kao i kod većine usluga povrata novca , morate potrošiti novac da biste zaradili. Također nećete odmah vidjeti svoju zaradu; Rakuten šalje isplate svaka tri mjeseca, a za isplatu vam je potrebno najmanje 5 dolara povrata novca.

Preuzimanje:  Android , iOS .

3. Swagbucks

Kako funkcionira:  Swagbucks je aplikacija za povrat novca i nagrade . Zarađujete bodove, zvane “SB”, kupnjom, anketiranjem, gledanjem videa, igranjem igrica ili ispunjavanjem drugih zadataka putem Swagbucksa. Te bodove možete iskoristiti za darovne kartice ili dobiti novac natrag na svoj PayPal račun. Ukupni dodijeljeni bodovi mogu varirati ovisno o zadatku. Na primjer, svaka anketa obično vrijedi oko 40 do 200 SB bodova. Minimalni saldo potreban za iskorištavanje ovisi o opciji isplate koju odaberete, ali neke darovne kartice dostupne su već za 110 SB.

Plaćanje: Poklon kartica ili PayPal.

Prednosti: Swagbucks nudi mnogo jednostavnih načina za zarađivanje nagrada i nema razdoblja čekanja za unovčavanje. Uplate obično stižu u roku od 10 radnih dana nakon otkupa. Također možete dobiti bonus od 10 USD uz kvalificirajuću kupnju od 25 USD kada se pridružite.

Protiv: Ne plaća se mnogo; jedan SB vrijedi oko centa. Budući da se mnogi zadaci cijene sitno, može biti potrebno dosta vremena i truda da se zaradi značajan novac. Osim toga, nećete se kvalificirati za svaku anketu ili zadatak. Korisnici često prijavljuju da su ih izbacili iz anketa usred ispunjavanja anketa. To može biti zbog demografskih podataka ili neiskrenih ili nedosljednih odgovora, prema Swagbucksu.

Preuzimanje:  Android , iOS .

4. Fiverr

Kako funkcionira: Fiverr je freelance tržište koje nudi nastupe u više od 200 kategorija, kao što su programiranje, video i animacija. Najprije otvorite račun, a zatim možete postaviti svoj profil kao “prodavač” ističući svoju stručnost. Objavite nastup koji nudite, koji će uključivati ​​cijene i opis vaših usluga. Klijenti, poznati kao “kupci”, mogu klikati i naručivati. Bit ćete plaćeni kada završite posao. Fiverr dodjeljuje razine prodavača na temelju učinka. Kako napredujete na svakoj razini, moći ćete prodavati više “dodataka”, kao što je brže vrijeme isporuke.

Plaćanje: PayPal, izravno na bankovni račun ili kreditom na Fiverr Revenue Card (prepaid karticu). Minimalni iznosi za povlačenje variraju i može vam se naplatiti naknada za povlačenje, ovisno o opciji koju odaberete.

Prednosti: Ne morate brinuti o pronalaženju kupaca jer oni dolaze k vama. Također možete zaraditi napojnice.

Protiv: Fiverr uzima 20% vaše zarade za svaki nastup, uključujući napojnice, a postoji standardno razdoblje čekanja od 14 dana za podizanje novca nakon dovršetka narudžbe (prodavači najviše razine čekaju sedam dana da se sredstva isplate).

Preuzimanje:  Android , iOS .

5. Upwork

Kako funkcionira:  Upwork povezuje freelancere s nastupima u pisanju, dizajnu, marketingu i drugim kategorijama na tržištu. Prvo ćete izraditi profil. Trebao bi sadržavati informacije kao što su polje koje vas zanima plus vaše kvalifikacije, dostupnost i željena stopa. Zatim možete podnijeti prijedloge. Klijenti će ih pregledati i ponuditi projekte ako vam se čini da im odgovarate.

Svaki mjesec počinjete s određenim brojem “Spajanja”, koji su poput kredita koji vam omogućuju da kontaktirate potencijalne klijente. Možete zaraditi ili platiti mali iznos za više Connectova, ali neće vam biti naplaćeno kada vas klijenti kontaktiraju. Možete biti plaćeni po satu ili po projektu.

Plaćanje: Izravno u američkoj banci, izravno na vaš bankovni račun, bankovni prijenos, Instant Pay, PayPal i Payoneer. Za neke opcije plaćanja primjenjuju se naknade, stoga svakako provjerite Upwork za detalje.

Prednosti: Upwork pomaže u smanjenju posla oko traženja klijenata, uspostavljanja odnosa i primanja plaća. Usluga vam također daje fleksibilnost da postavite željenu cijenu i raspored.

Protiv : Aplikacija je besplatna za preuzimanje, ali iniciranje kontakta s mnogo klijenata košta. Korisnicima se također naplaćuje naknada za uslugu. Upwork uzima 5% do 20% smanjenja vaše zarade na temelju toga koliko ste naplatili klijentu. Što više zaradite, više možete zadržati. Međutim, nećete biti plaćeni do 10 dana nakon završetka obračunskog razdoblja. Upamtite također da se natječete s drugim freelancerima na platformi. To znači da klijenti mogu odabrati one koji su postavili niže cijene.

Preuzimanje:  Android , iOS .

6. PonudaUp

Kako funkcionira: OfferUp, koji je u kombinaciji s konkurentom Letgo 2020., funkcionira kao lokalno tržište koje možete koristiti za prodaju svojih stvari . Ako želite doprijeti do šire publike, OfferUp također omogućuje dostavu unutar kontinentalnog dijela Sjedinjenih Država. Napravite račun i slikajte svoj pametni telefon, automobil, kauč ili bilo što već što prodajete. Nakon što dodate naslov, opis i cijenu, možete objaviti svoj unos i razgovarati s kupcima izravno putem aplikacije. Zatim ćete poslati kupcu ili dogovoriti sastanak s kupcem.

Plaćanje: Gotovina ili depozit na debitnu karticu ili bankovni račun.

Prednosti: Izrada popisa je jednostavna i brza, a bit ćete plaćeni odmah kada izvršite prodaju za gotovinu. Također možete vidjeti recenzije i ocjene potencijalnih kupaca kako biste unaprijed stekli predodžbu koliko su pouzdani. Ako pošaljete svoj artikl, kupac plaća trošak, a OfferUp daje oznaku.

Protiv: Vi ste odgovorni za osobni susret s lokalnim kupcima i upravljanje transakcijama. Prodavači moraju platiti naknadu za uslugu od 12,9%, ili najmanje 1,99 USD, za pošiljke.

Preuzimanje:  Android , iOS .

7. Poshmark

Kako funkcionira: aplikacija Poshmark je skrojena po mjeri za prodaju odjeće , modnih dodataka, pa čak i kućnih dekoracija. Nakon prijave, snimite ili učitajte fotografije svoje stavke, ispunite opis, odredite cijenu i podijelite popis. Također možete istaknuti artikle u aplikaciji “Posh Partys”, koji su virtualni shopping događaji usredotočeni na određene robne marke, kategorije i teme. Poshmark vam e-poštom šalje unaprijed plaćenu naljepnicu za otpremu nakon izvršene kupnje. Zatim šaljete paket.

Plaćanje: čekom ili izravnim depozitom na bankovni račun.

Prednosti: Poshmark olakšava cijeli proces, od prodaje do otpreme. Osim toga, ne morate se sastajati sa strancima da biste izvršili prodaju. Tvrtka će pokriti izgubljene pakete i riješiti probleme između vas i kupca. Plaćanje je također relativno brzo; Poshmark izdaje novac u roku od tri dana od dana kada kupac primi narudžbu.

Protiv: platit ćete naknadu za prodaju putem Poshmarka . Tvrtka uzima proviziju od 2,95 USD za prodaju ispod 15 USD i 20% provizije za prodaju od 15 USD ili više.

Preuzimanje:  Android , iOS .

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link