Kako Zaraditi Novac Na Amazonu: 2 Izvanredne Opcije

Pridružite se Amazonovom affiliate programu ili prodajte stvari putem tržišta kako biste profitirali od ogromne maloprodajne publike web mjesta.

Postoji mnogo načina da zaradite novac na Amazonu. Možete se pridružiti tržištu Mechanical Turk i biti plaćeni za obavljanje virtualnih zadataka, objavljivanje e-knjige ili tiskane knjige putem Kindle Direct Publishing. Ili ćete možda moći isporučivati ​​artikle putem Amazon Flexa , ako je program dostupan tamo gdje živite.

Ali zbog statusa Amazona kao najprodavanijeg online trgovca dvije se prilike za zarađivanje ističu od ostalih:

  1. Pridruživanje Amazon Associates, affiliate marketing programu tvrtke.

  2. Prodaja stvari putem platforme za e-trgovinu tvrtke.

Evo što trebate znati o obje opcije.

1. Postanite suradnik preko Amazon Associates

Sudionici povezuju proizvode Amazona na svom blogu ili kanalu društvenih medija i dobivaju proviziju na temelju naknadne prodaje. Amazon Associates najbolji je za influencere koji već promoviraju proizvode.

Kako radi Amazon Associates

Povezane tvrtke zarađuju proviziju kada posjetitelj njihove web stranice klikne poveznicu na Amazonov proizvod i kupi ga. Posjetitelj mora kupiti artikl u roku od 24 sata ili dodati artikl u svoju košaricu i kupiti ga u roku od 89 dana. Provizije su obično od 1% do 10% od kupoprodajne cijene, minus poštarina, porezi i naknade.

» VIŠE: Kako zaraditi na Instagramu

Kako se prijaviti

Da biste započeli s programom Amazon Associates, morat ćete imati web stranicu koja ispunjava zahtjeve Amazonove stranice . Zatim podnesite prijavu. Ako je prihvaćeno, Amazon od vas zahtijeva da na svoju stranicu objavite objavu o afilijaciji. Savezna komisija za trgovinu također zahtijeva od pridruženih trgovaca da jasno otkriju svoj odnos s trgovcima u postovima koji sadrže pridružene veze. To znači da bi podružnice trebale čitateljima olakšati pronalaženje svih odricanja od odgovornosti.

Kako zaraditi novac kao affiliate

Affiliate marketing obično je najbolji način da zaradite novac na Amazonu. To je zato što ćete imati izgrađenu grupu potencijalnih kupaca koji vjeruju vašoj prosudbi i vjerojatnije će kupiti proizvode koje preporučujete.

Vaš uspjeh kao podružnice ovisi o prilagođavanju proizvoda vašoj publici. Započnite razmišljanjem o potrebama vaše publike i zašto vas ljudi slijede. Ili idite ravno do izvora slanjem ankete ili e-pošte s pitanjem koje vrste proizvoda uključiti na svoju stranicu. Zatim navedite relevantne pojedinosti u svojim postovima.

Recimo da vodite blog o fotografiji prirode za početnike. Ako se povezujete s aluminijskim tronošcem od 65 USD, možete dodati: “Lagan je i kompaktan, pa je dobra opcija za planinare. Donio sam ga na svoje trodnevno putovanje kroz Yosemite i dobro se držao po lošem vremenu.”

» VIŠE: Kako zaraditi blogom

Nakon što na svoju stranicu postavite pridružene veze, usredotočite se na povećanje prometa na te veze kako biste povećali svoje šanse za zaradu. Često objavljivanje sadržaja, poput postova na blogu ili Instagramu, može pomoći u angažiranju postojećih pratitelja. A može pomoći da se vaša stranica pojavi u rezultatima tražilice, privlačeći tako nove čitatelje.

Da biste dodali više pridruženih veza na svoju stranicu, razmislite o izradi stranice proizvoda koja vam omogućuje popis više veza. To također daje čitateljima jednostavan pristup stavkama koje preporučujete.

Ili možete pokrenuti niz tjednih ili sezonskih postova u kojima recenzirate proizvode. Također je dobro eksperimentirati s Amazonovim opcijama veza, gumba i bannera, što može pomoći u isticanju proizvoda koje preporučujete.

Pratite promet svoje web stranice pomoću alata kao što je Google Analytics i koristite Amazonova izvješća o partnerima. Oni će vam pomoći da utvrdite je li vaša taktika uspješna ili je vrijeme da promijenite pristup.

2. Zaradite prodajom na Amazonu

Oni koji žele pokrenuti online poslovanje mogu zaraditi prodajom na Amazonu. Potreban je poduzetnički um i značajan trud da se pokrene s mrtve točke. No s pravim proizvodom potencijalna dobit može nadmašiti rizike.

Prije nego počnete prodavati na Amazonu, odaberite profitabilan proizvod. Da biste to učinili, morat ćete uzeti u obzir troškove prodaje, kao što su naknade za proizvodnju i lokaciju.

Kako započeti

Prvo provjerite ispunjavate li uvjete za prodaju u odabranoj kategoriji. Za neke proizvode, poput autodijelova i satova, potrebno je odobrenje Amazona prije nego što ih možete uvrstiti na popis. Zatim odredite koliko će koštati da vaš proizvod dođe u ruke kupaca. To uključuje sve, od materijala i rada do pakiranja, označavanja i otpreme.

Možete eksternalizirati otpremu, skladištenje i korisničku podršku sudjelovanjem u programu Fulfillment by Amazon. Ali to će vas koštati, stoga pažljivo odvagnite mogućnosti.

Koliko košta prodaja na Amazonu?

Struktura Amazonovih naknada ovisi o vrsti prodavača: individualnom ili profesionalnom.

Pojedinci plaćaju 99 centi, plus naknadu za preporuku na temelju kategorije proizvoda, za svaki prodani artikl. Oni koji prodaju medijsku robu, kao što su knjige, DVD-ovi i videoigre, također plaćaju varijabilne naknade za zatvaranje za svaki prodani predmet. Amazonove cijene dostave primjenjuju se na prodaju svih pojedinaca.

Profesionalci plaćaju mjesečnu pretplatu od 39,99 USD, naknadu za preporuku po stavci – koja se razlikuje ovisno o proizvodu – i naknade za zatvaranje medijskih stavki. Za ove prodavače, cijene dostave web mjesta primjenjuju se samo na medijske artikle.

Oni također imaju pristup većem broju kategorija proizvoda nego pojedinci, mogu ponuditi posebne promocije i kvalificirani su za najviši položaj na stranicama s detaljima o proizvodu. Amazon preporučuje program pretplate za one koji planiraju prodavati više od 40 artikala mjesečno.

Kao pojedinac ili profesionalni prodavač, vjerojatno ćete morati zadovoljiti Amazonovo takozvano Jamstvo od A do Z. To znači da biste mogli biti u potrazi za povratom novca, uključujući troškove dostave, ako kupac nije zadovoljan.

Stoga u svoj poslovni plan ugradite financijski prostor za disanje. Još jedno važno pitanje su porezi. Kao prodavač, smatrate se samozaposlenim. Dakle, iako Amazon općenito izračunava porez na promet artikala, vjerojatno ćete morati izdvojiti više novca za plaćanje procijenjenog kvartalnog poreza na svoj prihod.

Kako zaraditi prodajom na Amazonu

Nakon što saznate sve uključene troškove, istražite cijene za slične artikle. To će vam pomoći da konkurentno odredite cijene artikala.

Kako biste maksimalno povećali svoju zaradu, razmislite o pronalaženju jeftinijeg dobavljača kako biste uštedjeli na proizvodnim troškovima ili korištenju taktika optimizacije za tražilice, kao što je korištenje relevantnih pojmova za pretraživanje u vašim objavama, kako biste došli do novih kupaca.

Drugi načini zarade gotovine online

Ako Amazon nije prikladan, razmislite o ovim drugim stranicama za dodatni prihod:

Vodič: Kako zaraditi novac blogom

Kako zaraditi novac na Etsyju Vodič korak po korak

25 Načina Kako Zaraditi Novac Preko Interneta 2022

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link