Kako zaraditi na YouTubeu 2022: 5 skromnih načina za zaradu

Rastuća ekonomija kreatora otkrila je razne načine zarađivanja na YouTubeu. I dok neke metode nude nižu prepreku ulasku od zarade putem oglasa, ne postoji zamjena za kvalitetan sadržaj i angažiranu publiku.

Ako možete iskoristiti svoju kreativnu stranu i voljni ste uložiti mnogo truda, možda biste mogli zaraditi i na YouTubeu. Evo nekoliko metoda za istraživanje.

Kako biti plaćen na YouTubeu

1. Dosegnite 1000 pretplatnika i prijavite se za YouTube partnerski program

2. Postanite pridruženi trgovac

3. Stvorite sponzorirani sadržaj kroz ponude robnih marki

4. Kreirajte i prodajte vlastiti proizvod ili robu

5. Okrenite se crowdfundingu

1. Dosegnite 1000 pretplatnika i prijavite se za YouTube partnerski program

Prvo maknimo ovo s puta. Najveća prepreka za pristupanje YouTube partnerskom programu je prelazak praga od 1000 pretplatnika. Nakon što to učinite, otvaraju se vrata zarađivanju prihoda od oglašavanja.

Nekoliko dodatnih zahtjeva vrijedi prije nego što postanete partner:

  • Vaši videozapisi moraju biti u skladu sa smjernicama za oglašavanje web-mjesta i moraju imati više od 4000 valjanih javnih sati gledanja u posljednjih 12 mjeseci.

  • Morate živjeti u prihvatljivom području.

  • Morate povezati Google AdSense račun.

Nakon što ispunite uvjete, možete se prijaviti klikom na svoj profil i odlaskom na odjeljak “monetizacija”.

Kao partner, možete zaraditi putem oglasa, pogodnosti za članstvo i značajki kao što je Super Chat, koji gledateljima omogućuje da plate kako bi njihove poruke bile istaknute tijekom prijenosa uživo.

Koliko pregleda na YouTubeu je potrebno za zaradu?

Ne plaćate po gledanju videozapisa. Umjesto toga, plaćeni ste za vrijeme kada netko pogleda ili klikne na oglas prikazan na vašem videozapisu.

Influencer Marketing Hub kaže da, iako plaćanje varira, prosječni YouTube kanal može očekivati ​​zaradu od oko 18 USD za 1000 pregleda oglasa. To znači 3 do 5 USD po 1.000 pregleda videozapisa kada uračunate stopu stvarno pregledanih oglasa.

Dakle, kada ćete početi zarađivati ​​na YouTubeu? 

Bit ćete plaćeni kada vaš saldo dosegne 100 USD. Recimo da je potrebno približno 1000 pregleda videozapisa da biste zaradili 4 USD od onih gledatelja koji su vidjeli oglase. Trebalo bi vam 25.000 pregleda videa da zaradite 100 dolara putem tih oglasa.

Ako imate mali kanal, možda ćete biti plaćeni samo svakih nekoliko mjeseci. Također biste željeli biti upoznati s načinom na koji Google, koji izdaje AdSense plaćanja, postupa s porezima .

Zvuči kao da je pred vama dug put?

Ispod su alternativni načini zarade prije nego dosegnete 1000 pretplatnika.

2. Postanite pridruženi trgovac

Affiliate marketing mogao bi biti najpraktičniji način za unovčavanje vašeg prometa na YouTubeu, posebno ako planirate snimati videozapise s recenzijama proizvoda. Djeluje ovako:

  • Pronađete tvrtku ili prodavača s affiliate programom, kao što je Amazon Associates, i prijavite se za pridruživanje.

  • Kada budete prihvaćeni, upotrijebit ćete njihov postupak za stvaranje prilagođenih poveznica na proizvode koje planirate prikazati u svojim videozapisima.

  • Demonstrirajte, pregledajte ili referencirajte proizvode u svojim YouTube videozapisima i zalijepite svoje prilagođene veze za affiliate marketing u polje za opis prilikom prijenosa.

Kao podružnica robne marke, zaradit ćete proviziju kada gledatelj klikne vašu prilagođenu vezu i kupi proizvod.

Iako je Amazon Associates izvrstan način da zaradite novac na Amazonu , postoje beskrajne druge mogućnosti. Potražite moguće korporativne partnere i proizvode na stranicama za affiliate marketing kao što su ShareASale i ClickBank. Također možete pretraživati ​​web stranice svojih omiljenih robnih marki za informacije o tome kako postati affiliate izravno iz izvora.

Ne zaboravite pravilno obavijestiti svoje gledatelje o svojoj povezanosti s markom ili robnim markama koje se prikazuju i svakako ih usmjerite na “link u opisu” kada snimate svoj video.

3. Stvorite sponzorirani sadržaj kroz ponude robnih marki

Sklapanje ugovora o robnoj marki, također oblik affiliate marketinga, još je jedan način da budete plaćeni na YouTubeu: tvrtke zainteresirane za publiku vašeg kanala mogu sponzorirati vaše videozapise ili vam ponuditi ponude za plasman proizvoda u zamjenu za pohvalu.

Operativna riječ ovdje je “publika”, što znači da je vjerojatnije da će se ove vrste poslova pojaviti kada razvijete sljedbenike. Kako vaš kanal raste, možete izravno kontaktirati robne marke s kojima biste željeli surađivati ​​ili koristiti resurse kao što su gore spomenute web stranice za pridruženi marketing kako biste pronašli korporativne partnere koji nadopunjuju vaš stil sadržaja.

S poslovima robnih marki možete primati paušalne isplate, zaraditi proviziju po prodaji ili dobiti proizvod ili uslugu besplatno.

Imajte na umu: ako imate preporuku ili koristite reklamiranje proizvoda u videozapisu, morate obavijestiti YouTube označavanjem okvira na kartici naprednih postavki u upravitelju videozapisa kako biste naznačili da vaš videozapis sadrži plaćenu promociju.

4. Kreirajte i prodajte vlastiti proizvod ili robu

Ako imate robu ili uslugu koja je relevantna vašoj publici, obavijestite ih o tome i navedite veze u svojim videozapisima. Na primjer, kreator Marques Brownlee, popularnog kanala za recenzije tehnologije MKBHD, ostavlja poveznicu na vlastitu liniju majica i dodataka u svakom videu koji objavi.

Prodaja fizičkog proizvoda može zahtijevati kupnju materijala ili pronalaženje proizvođača, ali također možete prodavati materijale za preuzimanje kao što su e-knjige, umjetnički ispisi ili virtualni tečajevi. Postavite siguran sustav plaćanja prije nego što oglašavate svoju robu.

Poticaj za prodaju: Iako stvaranje vlastitih proizvoda može biti puno teže od predstavljanja proizvoda drugih tvrtki, mogli biste zaraditi više novca na ovaj način, budući da ćete zadržati većinu svog prihoda kao vlasnik proizvoda.

5. Okrenite se crowdfundingu

Crowdfunding još je jedna metoda unovčavanja koju možete koristiti za održavanje kanala. Postoje dvije osnovne vrste crowdfundinga: ponavljajuće i projektno. U prvom, koji je prikladniji za kreatore sadržaja, obožavatelji kanala plaćaju malu pretplatu za pogodnosti i/ili ekskluzivnu razinu pristupa.

Više pretplatnika znači više prihoda. Poticaji kao što su video razgovori jedan na jedan, privatni tečajevi ili roba mogu navesti gledatelje da se prijave. Patreon je popularna platforma za grupno financiranje i služi kao dodatni izvor prihoda za mnoge videokreatore, glazbenike i druge umjetnike s više nego skromnim brojem sljedbenika.

Ako imate ideju za projekt koji zahtijeva financijsku potporu, kampanja za grupno financiranje temeljena na projektu pravi je put. Započnite sa stranicama kao što su Indiegogo, Kickstarter ili GoFundMe.

Koliko novca možete zaraditi na YouTubeu?

Ovo pitanje je komplicirano. Odgovor je sličan krajoliku glazbene industrije. Poput probojnih bendova i izvođača koji pogode pravu struju i skupe eksponencijalnu bazu obožavatelja, YouTube zvijezde s milijunima sljedbenika mogu zaraditi najviše, lako dosegnuvši sedmeroznamenkastu brojku.

Prema Forbesu, kreator Stevin John, iznimno popularnog dječjeg kanala Blippi, zaradio je 17 milijuna dolara u 2020., velikim dijelom zahvaljujući 8,2 milijarde pregleda i 27,4 milijuna pretplatnika koje je prikupio na YouTubeu. Takav je uspjeh više iznimka nego pravilo, ali neka vas to ne obeshrabri.

Sean Cannell, koautor knjige “YouTube Secrets” i osnivač kanala Think Media, savjetuje novim YouTube korisnicima da se oslone na affiliate marketing kao najbolji način za zaradu odmah. U videopostu iz 2021. kaže da je moguće zaraditi 500 dolara tjedno uz pravu nišu i strategiju.

Zaradite publiku i dugoročno zaradite više

YouTube nudi priliku svima, ali nije platforma za brzo bogaćenje. Za zaradu na YouTubeu potrebno je vrijeme, trud i angažirana publika. Dobra vijest je da uz malo motivacije i puno vježbe možete pronaći načine za zaradu prije željenog praga od 1000 pretplatnika.

Imajte na umu ove savjete kada započnete:

  • Što više videozapisa napravite i prenesete, lakše ćete dosegnuti prag gledanja.

  • Što bolje ciljate svoj sadržaj na određenu publiku ili nišu (npr. filmska fotografija), veća je vjerojatnost da će se vaši gledatelji pretplatiti na više.

  • Promišljeni, zabavni videozapisi vjerojatnije će dobiti preglede, pa se isplati uložiti trud u planiranje i produkciju.

  • Nemojte zanemarivati ​​snagu ciljanog naslova i istaknute minijature za privlačenje pozornosti gledatelja.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link