Kako zaraditi novac na Etsyju Vodič korak po korak

Pronađite svoju strast, istražite konkurenciju i izračunajte.

Kreativnost i strast nisu dovoljni za uspjeh na Etsyju, online tržištu posvećenom umjetnosti, rukotvorinama i vintage predmetima. Evo drugih čimbenika koje treba uzeti u obzir ako pokušavate shvatiti kako zaraditi na Etsyju.

Provjerite može li vaša ideja biti isplativa

Ako želite zaraditi prodajući stvari , važno je prodati proizvod do kojeg vam je stalo. Ali prije nego što krenete, provjerite hoće li se doista prodati. Možete napraviti brzo istraživanje tržišta pomoću Etsyjeve trake za pretraživanje. Budite što precizniji u svom upitu i kliknite na različite stranice trgovine kako biste vidjeli broj prodaja ostvarenih od otvaranja.

Ako se čini da postoji dovoljno interesa za vašu ideju o proizvodu, možete prijeći na sljedeći korak: osigurati da će vam proizvod zaraditi novac. Evo kako izračunati.

Odredite cijenu izrade svake stavke. Prvo, shvatite koji su troškovi, poput materijala ili rada, uključeni u proizvodnju. Ako, primjerice, želite prodavati ručno izrađeni nakit, potražite cijene dragulja i kukica za naušnice koje biste koristili za izradu svakog komada. Zatim izračunajte trošak izrade jednog predmeta.

Istražite konkurenciju. Pronađi cijene za slične artikle na Etsyju. Također je dobra ideja razmotriti cijene na drugim tržištima, poput Amazona ili lokalnih trgovina, kako biste povećali svoje šanse za prodaju.

Uračunajte Etsyjeve naknade. Prodaja putem Etsyja nije besplatna. Na primjer, stranica naplaćuje 20 centi za popis stavke. Kada izvršite prodaju, postoji naknada za transakciju od 5% cijene koju prikazujete za svaki unos plus iznos koji naplaćujete za otpremu i zamatanje poklona. Pročitajte sve Etsyjeve naknade prije nego počnete prodavati.

Ako očekujete da dugujete više od 1000 USD poreza na svoju zaradu, vjerojatno biste trebali izdvojiti novac za procijenjene tromjesečne uplate poreza . Mogu postojati državni, lokalni ili drugi porezi. Procijenite svoju poreznu obvezu kako biste odredili točnu brojku za uštedu.

Procijenite brojke. Uzmite cijenu po artiklu koju ste odabrali i oduzmite povezane troškove — uključujući naknade, poreze i troškove proizvodnje — a zatim pogledajte što je preostalo. Ako ne možete ostvariti profit uz održavanje konkurentne cijene, možda biste trebali isprobati drugo prodajno mjesto ili drugi proizvod.

Postavite uspješnu Etsy trgovinu

Nakon što ste identificirali čvrstu ideju, vrijeme je da napravite svoju trgovinu. To je jednostavan postupak: prijavite se, kliknite gumb “Prodaj na Etsyju” i ispunite detalje, kao što su naziv vaše trgovine, oglasi i podaci o naplati.

Nakon što vaša trgovina bude online, pogledajte Etsyjev priručnik za prodavače i razmislite o pridruživanju timu koji će vam pomoći da naučite osnove od drugih vlasnika trgovine, kao što je kako snimiti sjajne fotografije svojih artikala ili napisati opis svoje trgovine. Tada se možete usredotočiti na jedan od najizazovnijih dijelova online poduzetništva: marketing svojih proizvoda.

Počnite s besplatnim metodama. Izrada Facebook stranice ili Instagram računa za vašu trgovinu dobro je mjesto za početak. Provjerite slične račune kako biste pronašli relevantne hashtagove i ideje za objave. Zatim redovito objavljujte i komunicirajte sa sljedbenicima kako biste povećali svoj doseg.

Također možete pokrenuti blog o temi koja je relevantna za vaše kupce. Ako imate trgovinu vintage odjeće, na primjer, možete pisati o tome kako stilizirati odjeću ili popraviti starije komade. Ako si možete priuštiti uložiti nešto novca, razmislite o plaćenim metodama, kao što je Etsyjev proizvod Promoted Listings ili Googleov alat za oglase za kupnju, kako biste predstavili svoje artikle.

Kako posao raste, postavite ciljeve prodaje i iskoristite Etsyjev alat za web analitiku. Na taj način možete procijeniti funkcioniraju li vaše marketinške taktike ili je vrijeme da isprobate nešto novo.

 

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link