Kako zaraditi novac na eBayu

Ako želite zaraditi prodajući stvari putem interneta, možete birati među mnogim tržišnim nišama. Tu je Etsy za umjetnost i rukotvorine, Poshmark za odjeću i Swappa za mobitele i drugu elektroniku.

Ali eBay, sa 171 milijunom aktivnih kupaca diljem svijeta, div je. Ženska torbica proda se na stranici svakih šest sekundi, mobitel svake četiri sekunde, a par cipela svake dvije sekunde, navodi tvrtka.

Ako odlučite da je to pravo mjesto za prodaju vaših stvari, evo što trebate učiniti kako biste zaradili na eBayu.

4 najbolja savjeta za zaradu na eBayu

  • Odredite odgovara li vam pretplata

  • Cijenite artikle konkurentno

  • Koristite fotografije visoke kvalitete

  • Pružite vrhunsku korisničku uslugu

Odredite odgovara li vam pretplata

Na eBayu možete biti standardni prodavač ili, ako ste spremni platiti za to, možete se odlučiti za pretplatu u trgovini. Vaša najbolja i najjeftinija opcija ovisi o vrsti i broju proizvoda koje planirate prodati.

Oni bez pretplate mogu besplatno navesti do 50 stavki mjesečno. Nakon toga, svaki popis košta 30 centi. U većini slučajeva eBay tim prodavačima također naplaćuje naknadu za konačnu vrijednost od 10% ukupne prodajne cijene. Ograničen je na 750 dolara.

Postoje tri razine pretplate: osnovna, premium i sidro. Naknade za pretplatu koštaju između oko 20 USD mjesečno i 350 USD mjesečno; pretplatnici mogu odabrati plaćanje iz mjeseca u mjesec ili se obvezati na godinu za nižu cijenu. Ovi prodavači mogu navesti tisuće artikala besplatno i platiti nižu naknadu za unos dodatnih artikala od standardnih prodavača. Oni će platiti naknadu za konačnu vrijednost između 3,5% i 9,15%, a ona je ograničena na 250 USD za većinu artikala.

Ako ste, na primjer, prodali pet obnovljenih tableta za ukupno 500 USD, platili biste fiksnu naknadu od 50 USD za konačnu vrijednost ako niste imali trgovinu ili oko 40 USD ako ste imali osnovnu godišnju pretplatu. Tih dodatnih 10 USD možda neće biti puno za povremenog prodavača, ali s vremenom bi moglo napraviti razliku na bankovnom računu aktivnog prodavača.

Cijenite artikle konkurentno

Prije stavljanja na popis, istražite trenutno tržište za svoje artikle. To će vam pomoći da postavite konkurentne cijene i povećate svoje šanse za prodaju.

Započnite s naprednim pretraživanjem u popisima prodanih proizvoda na eBayu u odgovarajućoj kategoriji proizvoda. Uključite sve relevantne ključne riječi; inače ćete vjerojatno biti poslani na stranicu opće kategorije. Za cijenu tih obnovljenih tableta, na primjer, možete pretražiti “Samsung Galaxy Tab A tablet, obnovljeni, 7″, 8 GB.” Pregledajte i trenutne popise “kupi odmah”.

Također ćete morati redovito provjeravati cijene kako biste ostali konkurentni na stranici.

“Primijetio sam s vremenom da će moji konkurenti navesti iste artikle koje sam ja naveo, po cijeni nižoj od moje na popisu, stoga mi je važno da pazim na cijenu i sadržaj na svojim oglasima kako bi moj proizvod ističe se iznad konkurencije,” kaže Nicolaus Wolfrum, vlasnik trgovine na eBayu za automobile kojeg je eBay odabrao kao finalista svoje nagrade SHINE za mala poduzeća.

Također ćete morati odlučiti koju ćete vrstu popisa koristiti. EBay je poznat po svojim aukcijama koje za većinu predmeta mogu trajati od jednog do 10 dana. Ali artikli s fiksnom cijenom čine 88% popisa web stranice, prema tvrtki. Općenito je najbolje postaviti fiksnu cijenu osim ako ne prodajete artikle koji su traženi ili imaju nedefiniranu vrijednost – sjetite se rijetkih bejzbol kartica ili antikviteta. Veća je vjerojatnost da će potencijalni kupci pokušati nadmašiti jedni druge i podići prodajnu cijenu u tim okolnostima.

Nakon što razradite te pojedinosti, upotrijebite ovaj kalkulator da počnete procjenjivati ​​svoju zaradu, nakon naknade za otpremu i web mjesto. Ali morat ćete uračunati druge troškove kako biste izračunali svoju konačnu zaradu. Na primjer, ako koristite PayPal za obradu plaćanja, to će koštati 2,9% konačne prodajne cijene plus 30 centi. Možda ćete također morati izvršiti  procijenjene tromjesečne uplate poreza , ovisno o tome koliko zaradite na web mjestu.

Koristite fotografije visoke kvalitete

Da biste izradili popis, morate dati barem jednu fotografiju koja ima minimalno 500 piksela na najdužoj strani. Ali web-mjesto već može sadržavati tisuće popisa sličnih proizvoda, pa ćete htjeti snimiti još nekoliko fotografija visoke kvalitete kako bi vaš popis bio istaknutiji. Većina popisa omogućuje besplatno postavljanje do 12 fotografija.

Fotografirajte svoje predmete na ravnoj površini ispred obične bijele pozadine. Snimite slike iz više kutova i pokažite određene detalje. Također ciljajte na fotografije visoke rezolucije. One bi trebale biti između 800 i 1600 piksela na najdužoj strani. Ove će slike izgledati jasnije i imaju omogućenu značajku zumiranja.

Dobro osvjetljenje također će vam pomoći da se istaknete u moru kako-takih fotografija. Trenutno ne morate ulagati u profesionalnu opremu. Umjesto toga, pokušajte snimati pri prirodnom osvjetljenju, bez bljeskalice. Ako prodajete male artikle, možete izraditi vlastiti lightbox za oko 10 dolara koristeći bijelu poster ploču, kartonsku kutiju i nekoliko lampi. Uvijek možete nadograditi kasnije.

Pružite vrhunsku korisničku uslugu

Korisnička služba kamen je temeljac svakog online poslovanja. Na eBayu se to mjeri recenzijama koje se nalaze na profilu svakog prodavača. Oni pokrivaju vašu komunikaciju, točnost opisa proizvoda, troškove dostave i vrijeme isporuke. Također ćete dobiti ukupnu pozitivnu ocjenu povratnih informacija. To je predstavljeno kao postotak i istaknuto je na popisima proizvoda i vašem profilu. Svaka prodaja je prilika da povećate (ili smanjite) svoj rezultat.

Započnite ispravno tako što ćete navesti točan naslov i detaljan opis svakog proizvoda, navodeći sve nedostatke ili varijacije u kvaliteti. To može pomoći u izgradnji povjerenja kupaca i ostvariti prodaju.

Dostava također igra važnu ulogu u korisničkoj službi. Dvije trećine paketa isporučuje se za tri dana ili manje, a većina artikala se šalje besplatno, prema eBayu. Novim prodavačima može biti teško ispuniti te standarde. Ako ne možete ponuditi besplatnu dostavu, usredotočite se na brzo odgovaranje na pitanja i pružanje praćenja isporuke i ažuriranja.

Čak i uz pravilno planiranje, mogli biste naići na probleme s dostavom ili nezadovoljne kupce, kaže Mike Mammone Jr., čija je trgovina na eBayu imala 99,5% pozitivnih povratnih informacija u vrijeme objave. Kad se pojave problemi, kaže da se “pretvarate da vam je svaka mušterija baka”. To može značiti ispriku, slanje besplatnog uzorka ili malog poklona i nuđenje popusta

 

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link