Ankete za novac: Evo što smo zaradili

Proveli smo više od 50 ukupnih sati ispunjavajući ankete za novac. Evo sažetaka na nekoliko stranica koje smo isprobali.

 

Ako razmišljate o ispunjavanju online anketa za novac, razmislite o našem iskustvu iz 2020.: troje od nas provelo je više od 50 ukupnih sati ispunjavajući plaćene ankete, a naša ukupna zarada nije premašila 90 USD.

Dakle, ne, online ankete nisu bile učinkovit način zarade.

Niska cijena plaćenih online anketa

Da budemo pošteni, ispunjavanje plaćenih anketa bilo je jednostavno i svakako se moglo obaviti kod kuće, ako imate internetsku vezu. Stranice koje smo testirali bile su besplatne i nisu zahtijevale nikakvo obrazovanje ili vještinu. Ovisno o web stranici, ankete mogu biti jednostavan — iako dosadan — način da zaradite nekoliko dolara ili frustrirajući posao koji se ne plaća gotovo ništa.

Neka su mjesta plaćena više od drugih. Cijenili smo stranice koje su otkrile novčanu vrijednost za svaku anketu i povezivale nas s relevantnim. Bojali smo se stranica koje su nam davale kompenzaciju kroz zbunjujući sustav bodova i slale nam ankete za koje smo se rijetko kvalificirali.

Imajte na umu da vaše demografske i druge karakteristike uvelike određuju ispunjavate li uvjete za anketu ili ne. Sve tri koje smo sudjelovale u anketama 2017. bile smo neudate žene u 20-ima koje žive u urbanim sredinama. Ovisno o anketi, možda smo bili idealni sudionici, a možda i nismo. Vaš profil može dovesti do rezultata koji se razlikuju od naših.

Mjesta za plaćene ankete

Ispod su naši nalazi iz pokušaja da provedemo sat vremena dnevno tijekom pet dana na svakoj stranici. Nekih dana za nekoliko stranica nije bilo dovoljno anketa da se ispuni sat. (To vrijeme nismo uračunali u naše ukupne sate pregleda.)

Naveli smo ove web-lokacije u SAD-u na temelju prosječne satnice koju smo zaradili u 2017., od naše najveće zarade do najniže.

1. OneOpinion

Prosječna zarada: 2,03 dolara po satu

Ova stranica je prikupljač anketa s učinkovitim postupkom provjere. Njegova nadzorna ploča je informativna i prikazuje korisne odjeljke, kao što su vaša aktivnost i obrazac korisničke podrške. Stranica je bila iznad prosjeka u odabiru anketa za koje smo se kvalificirali. Što se tiče bodova dodijeljenih po anketi, 500 ili 1000 bodova može izgledati visoko na početku, ali kada se pretvore u stvarne nagrade, dobili biste 50 centi ili dolar. Također, ne možete unovčiti dok ne dosegnete 25.000 bodova, što je ekvivalentno 25 USD. 

2. Survey Junkie

Prosječna zarada: 1,57 dolara po satu

Ova stranica je manji agregator anketa, ali se ističe. Stranica ima čistu nadzornu ploču jednostavnu za korištenje i nudi visoku vrijednost bodova za svaku anketu koju ispunite. Sustav bodovanja je izravan i pokazuje vam koliko vaši bodovi vrijede u dolarima na kontrolnoj ploči. Ali morate doći do 500 bodova prije nego što možete unovčiti.

3. Opinion Outpost

Prosječna zarada: 1,50 dolara po satu

Neke anketne stranice bombardiraju korisnike informacijama i prilikama – ali ne i Opinion Outpost. Njegova jednostavna, intuitivna web stranica omogućila nam je ispunjavanje ankete za anketom bez puno razmišljanja. Kao početnici, također smo cijenili jednostavan sustav bodovanja stranice, koji iznosi 10 centi po bodu. Što je najvažnije, zaradili smo nešto novca. U prosjeku smo zarađivali 1,50 dolara po satu na Opinion Outpostu i uspjeli smo to unovčiti na Amazonu. 4. i-Reci

Prosječna zarada: 1,01 USD po satu

Ova stranica pruža samo ankete putem Ipsosa, tvrtke za istraživanje tržišta u čijem je vlasništvu. Stranica nudi manje anketa nego agregatori, ali ostajete na i-Sayu za svaku anketu, što cjelokupno iskustvo čini lakšim. Ponekad prikazuje ankete koje ste već isprobali, što je zbunjujuće.

5. Moji bodovi

Prosječna zarada: 1,01 USD po satu

Ova je stranica nudila 75 anketnih prilika, najviše od svih stranica koje smo testirali. No također je imao najnižu stopu uspješnosti, 9,33%, i nisku prosječnu satnicu. Osim toga, razlozi diskvalifikacije ankete često su bili nejasni. Jednom smo prilikom bili diskvalificirani nakon što su nas zamolili da napišemo riječ “Purple”. (Da, ispravno smo ga napisali.)

6. Swagbucks

Prosječna zarada: 0,89 dolara po satu

Ova stranica nudi puno mogućnosti za ankete, ali diskvalifikacije su česte. Ponekad smo bili diskvalificirani samo zato što smo kliknuli na poveznicu na anketu. Swagbucks prikuplja ankete trećih strana, tako da su neka mjesta na koja vas šalje bolja od drugih. Potrebno je puno vremena da se skupe bodovi, ali ekspanzivno tržište nagrada na web-mjestu ima stotine opcija za odabir, uključujući darovne kartice, nagradne igre i PayPal plaćanja. 7. Toluna

Prosječna zarada: 0,71 USD po satu

Za razliku od mnogih drugih stranica, Toluna dopušta korisnicima da biraju teme svojih anketa, poput elektronike ili putovanja, što je posao učinilo zanimljivijim. Međutim, ova povlastica nije nadoknadila nisku plaću. Nakon pretvaranja bodova u gotovinu, zaradili smo samo 71 cent po satu — jedna od najnižih stopa od svih stranica koje smo testirali. Naših pet sati bodova nije bilo ni približno dovoljno da iskoristimo najjeftinije poklon kartice. 

8. InboxDolars

Prosječna zarada: 0,41 USD po satu

Novi korisnici dobivaju bonus od $5 nakon potvrde svoje adrese e-pošte s InboxDollars. Ali to nije nadoknadilo koliko smo malo zaradili po satu dok smo ispunjavali ankete — 41 cent, najniža stopa među 12 stranica koje smo testirali. Povremeno, umjesto da nam šalje ankete, stranica nas je usmjeravala na promocije koje su zahtijevale našu adresu, telefonski broj i datum rođenja. 

Isplate li se plaćene ankete?

Bez obzira na mjesto, zarada od ispunjavanja anketa može biti mala u usporedbi s drugim radnim mogućnostima. Savezna minimalna plaća je 7,25 dolara po satu, na primjer, a naša zarada po satu kretala se od 41 centa do 2,03 dolara. Većina anketnih stranica također zahtijeva minimalnu količinu bodova prije nego što ih možemo zamijeniti za nagrade. Na mnogim stranicama nismo dosegli taj minimalni iznos nakon pet sati rada. 

Osim našeg vremena, također smo dali vrijedne osobne podatke ovim anketnim stranicama. Često smo otkrivali svoje datume rođenja, poštanske brojeve, prihode, zdravstvene tegobe, etničku pripadnost, način života i još mnogo toga. I nakon što smo proveli sate u načinu pitanja i odgovora, rijetko smo razmišljali o davanju tih detalja.

“Najveći rizik je nepoznato kako će se ti podaci koristiti”, kaže Eva Velasquez, predsjednica i izvršna direktorica Identity Theft Resource Center. “Stvarno se stavljate na milost i nemilost tim stranicama i kažete: ‘U redu, vjerovat ću vam da ćete biti dobar upravitelj informacija koje vam dajem.' ”

Velasquez kaže da bi se naši podaci mogli koristiti za upitne studije ili prodati zdravstvenim osiguravateljima, na primjer. Ili bi mogao biti ukraden, što je rizik za bilo koje web mjesto koje pohranjuje osobne podatke. Većina informacija koje smo dali činila se bezopasnom – naše kupovne navike i planovi putovanja, na primjer. No informacije poput vašeg datuma rođenja mogu se koristiti s drugim ukradenim podacima kako bi se otkrio vaš identitet. Imajte to na umu dok odgovarate na pitanja.

Što trebate znati ako ispunjavate online ankete

Čak i uz nedostatke online anketa, neki ljudi još uvijek mogu anketiranje smatrati privlačnom opcijom. Uostalom, nema prepreka za ulazak i mogu se obaviti s bilo kojeg mjesta s internetskom vezom.

Nakon zajedničkih 55 sati anketiranja, evo našeg savjeta:

Nemojte pretjerano dijeliti. Ako se od vas traži da date svoj broj socijalnog osiguranja, broj bankovnog računa ili broj vozačke dozvole, napustite anketu. Velasquez preporučuje da budete “namjerni” u dijeljenju drugih privatnih informacija s anketnim stranicama. Odgovaranje na pitanja o TV reklami vjerojatno je u redu, ali davanje medicinskih informacija možda nije vrijedno rizika.

Izradite adresu e-pošte samo za anketna mjesta. Većina anketnih stranica poslala nam je nekoliko e-poruka svaki dan. Prijava za ove stranice s zasebnom adresom e-pošte sprječava ponude ankete da zatrpaju vaš glavni sandučić.

Instalirajte anti-malware softver. Preporučujemo ovaj korak u slučaju da vas neka od anketnih stranica usmjeri na neželjeni klijent treće strane.

Pravite pauze. Često smo iskusili dugotrajne ankete, s našim licima cijelo vrijeme zalijepljenima za ekran računala. Kako biste spriječili naprezanje očiju, Američka optometrijska udruga preporučuje pravilo 20/20/20: svakih 20 minuta napravite pauzu od 20 sekundi i gledajte u nešto udaljeno 20 stopa.

Ako odlučite da ankete nisu vrijedne vašeg vremena, postoje i drugi načini da zaradite novac na mreži , kao što su blogovanje, prodaja stvari i slobodni poslovi. Te metode mogu zahtijevati više truda, ali dobit je potencijalno veća.

 

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link