Kako privući posjetitelje na vaš blog besplatno?

Kako privući posjetitelje zadatak je svakog blogera. I mnogi ovdje odustanu jer im se čini da nema napretka.

Kako privući posjetitelje na vaš blog besplatno?

Besplatni izvori prometa su nešto što morate brzo savladati! Plaćeni promet na blog je jako skup (poput Google ili Facebook oglasa), ali je besplatan promet nešto što je vrlo moguće postići i ne košta naravno ništa.

Za neke ljude i tvrtke plaćeni promet je fantastičan, ali stvarno je nepostojan i rijetko kad rezultira lojalnim posjetiteljima. Ako se cijena po kliku poveća, čak i profitabilni plaćeni prodajni proces vrlo brzo će postati neisplativ. (Iz prakse znam jer mi se to dogodilo nekoliko puta).

Konkretno, ako na svom blogu promovirate neki proizvod od kojeg imate profit, a promet plaćate i daje rezultate prodaje, na kraju kada podvučete crtu omjer plaćenog promet i profita biti će neisplativ.

I zato mislim da su najbolji izvori zarada na blogu bazirani na besplatnom prometu. To bi moglo potrajati dok se ne uspostave besplatni protoci prometa do vašeg bloga, ali kad ga jednom shvatite i postavite, ovaj rad potpuno se isplati.

Kada i zašto su vam potrebni besplatni izvori prometa?

Bez obzira koliko je lijep i informativan vaš blog, promet i dalje ne može dolaziti samo zato jer blog izgleda lijepo. A posljedično – povećanje prometa na blog učinit će da affiliate marketing procvjeta, što znači da će i vaši prihodi rasti.

Znate li da za vas pripremam 100% besplatan tečaj kako započeti affiliate marketing od nule?

Tako je, samo se strpite malo i biti će uskoro dostupan svima ????

Kako do besplatnog prometa?

Postoji mnogo načina za to, a to je lako postići ako metode koje ću navesti možete i želite primijeniti. Pokušajte shvatiti jednu stvar, nije previše skupo i teško pokušati proizvesti besplatan, ciljani promet do vašeg bloga, na kojem imate sadržaj za kojim postoji potražnja.

Ispod sam spomenuo popis koji sadrži nekoliko razloga za poduzimanje koraka koji vašem blogu donose stvarno besplatan ciljani promet. A to je krajnji cilj svakog bloggera, doći do prometa na način da vas publika traži a ne da vi plaćate publici da dođe do vas. Razlozi zašto besplatan promet:

Nema promotivnih sredstava koja morate potrošiti.

Ne treba vam osoblje koje bi upravljalo stvaranjem prometa.

Stoga se promet može dovesti do vašeg bloga 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, uključujući sve praznike.

Važnost stope konverzije (posjetitelj koji dođe i nešto kupi preko vas)

Ne može se dovoljno naglasiti koliko je važno voditi visoko ciljani promet na vaš blog. Prvi cilj affiliate marketinga je dobivanje prometa. Besplatnog prometa do vašeg bloga. To je potvrda da radite dobro.

Doći do besplatnog prometa možete ne samo kroz rezultate pretraživanja na tražilici. Možete koristiti i neke druge stranice, kao i društvene mreže na kojima možete na pametan način i korištenjem linkova do svog bloga doći do prometa koji će dovesti korisnike na vaš blog.

Ali nije cilj dobiti posjet na blog. Cilj je zadržati posjetitelja dovoljno dugo da mu sadržaj koji nudite pobudi interes i pažnju, te želju za ponovnim posjetom. Na taj način stvarate lojalnog posjetitelja i na kraju potencijalnog potrošača.

Ovdje ću vam dati primjer web stranica sa kojim možete dobiti besplatan promet

1. Quora olakšava kako privući posjetitelje na blog

quora pomaže kako privući posjetitelje

Znate li da Quora može biti fokusiran prometno bogat izvor i nesumnjivo jedan od najcjenjenijih pružatelja besplatnog prometa?

Svi znamo da je Quora web mjesto u obliku platforme za pitanja i odgovore za gotovo sve teme na svijetu.

Ukoliko radite blog na engleskom jeziku, ovo je definitivno odličan izvor besplatnog prometa do vašeg bloga. Naravno ima i naših ljudi, samo je volumen osjetno manji.

Zanimljivo je da jedna od mojih prijateljica dobiva mnogo više ciljanog prometa s Quore na svoj blog nego recimo sa Instagrama, s puno manje posla: ima manje od 100 sljedbenika na Quori i mjesečno odgovara na 20-ak pitanja, dok na Instagramu proizvodi oko 30 postova mjesečno i na njemu ima više od 17k sljedbenika.

Ona kaže da njezin blog u prosjeku prima približno 12 posto prometa sa Quore i vremenom sve više raste. Istina, njezin je blog na engleskom, ali to nije bitno. Bitno je pokazati koliko je ovo moćan izvor besplatnog prometa.

Kao jedno od najboljih mjesta za besplatan promet za bilo koga, moja prijateljica preporučuje Quoru jer kaže da pokrije gotovo svaku nišu. Također, kako se ona uglavnom bavi putovanjima i životom u inozemstvu, gotovo svi u bilo kojoj niši mogu dobiti besplatni promet od Quore u bilo kojoj niši.

Također kaže da se osjeća kao da pomaže ljudima kada koriste Quoru, a istovremeno usmjerava visokokvalitetni promet na svoj blog. Alternativno, može se koristiti i Reddit, koji ima više naših ljudi.

Je li Quora kvalitetan, besplatan promet?

Po statistici moguće je vidjeti nižu stopu napuštanja početne stranice prometa Quora (69 posto) od ostalih izvora referalnog prometa, uključujući recimo Pinterest (88 posto stope napuštanja početne stranice).

Što se tiče vremena provedenog na web stranici, Quorin promet često nadmašuje druge platforme pokazujući da je sadržaj izuzetno važan i ciljan:

A kako Quora zapravo djeluje i koji su savjeti za dobivanje prometa?

Morate izraditi čvrst profil, s detaljima, slikama profila itd. To će vam dati viši autoritet nego da se samo registrirate i lupate linkove. Ako to napravite, izbacit će vas sa platforme za svega par minuta.

Umjesto toga, u temama koje ste odabrali jednostavno odete i pronađete pitanja na koja biste željeli odgovoriti. Kada objavite odgovor, pitanje će postati dostupno na Quori. Svima.

Stranice s pitanjima također visoko kotiraju na Googleovoj početnoj stranici i one ostvaruju puno prometa. Dopušteno je povezivanje sa vašim blogom, ali da ne biste bili blokirani morate biti oprezni i pridržavati se nekoliko smjernica.

Jednostavno, precizno objašnjenje koje se bavi točno postavljenim koje dodatno možete „obogatiti“ linkom prema nekom webu, recimo vašem blogu. Čitatelj može kliknuti link na vaš blog da bi vidio koje još stvari imate na blogu ako napišete dobar odgovor, u prosjeku njih 8 od 10.

Vaša reakcija ne bi trebala biti marketinška ili puna izravnih linkova. Kao i članovi, Quora moderatori će vidjeti ovu vrstu marketinga i neželjene promidžbe i potencijalno vas blokirati. Dakle, na ovoj je platformi ključno dati kvalitetan odgovor a ne svoj link.

Zapamtite: zabranu pisanja možete dobiti ako ponovite isti odgovor više puta ili ako imate previše svojih linkova.

Kada dajete odgovor na Quori, ne zaboravite riješiti problem svojim odgovorom. Ako je odgovor koji nudite u jednom retku i ako umetnete link na svoju web stranicu, postoji vjerojatnost da vam Quora zabrani daljnji rad na platformi.

Savjet: nudite odgovore i bez svog linka na blog. Vaš profil ima link do vašeg bloga. Ako su ljudi zadovoljni odgovorima, htjeti će saznati više o vama i kliknuti na vaš profil, pa tako i na link do vašeg bloga.

To nikako ne znači da na pitanjima za koja imate odgovor koji daje više informacija na vašem blogu ne stavljate svoj link. Naravno da ćete to učiniti, samo nemojte da vam lupanje linkova bude cilj svakog posta.

Realan promet sa Quore je nekih 100-tinjak korisnika mjesečno, u početku, sa proporcionalnom stopom rasta, ako ste aktivni na platformi.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

2 Pinterest i Tailwind Tribes

kako privući posjetitelje na blog uz pinterest

Možda već znate da je Pinterest nevjerojatna platforma i jedan od najboljih besplatnih izvora prometa za blogera. Da, ovo uglavnom vrijedi ako radite blog na engleskom pošto je 85% populacije koja koristi Pinterest sa engleskog govornog područja, kao i sam sadržaj na Pinterestu.

Bez obzira na to možda nikada niste čuli za Tailwind Tribes , besplatnom alatu koji dodatno podiže vaš utjecaj i doseg objava na Pinterestu.

Utjecaj Pinteresta i Tailwind tribesa moj je prvi savjet o prometu blogera. Ako se pravilno koristi, Pinterest će privući tisuće posjetitelja na vašu web stranicu na mjesečnoj bazi. Ova formula vrijedi za blogove na engleskom jeziku.

Potencijalno bih mogao lako stvoriti vlastiti blog koristeći samo svoje strategije prometa sa Pinterest-a uz Tailwind Tribes.

A što je Tailwind Tribes?

To je online platforma s kojom automatizirano upravljate objavama na Pinterestu. Na primjer, pripremite 10 objava, i umjesto da 10 puta idete na Pinterest kako biste ih objavili, samo ih stavite u Tailwind i definirate kada i gdje da se objave automatski.

Također, Tailwind ima dodatak zvani Tribes, gdje blogeri guraju jedni druge međusobno objavljujući pinove na svojim profilima.

No, da budem iskren sa vama, Pinterest je platforma koja je zaista moćna. Koriste je uglavnom žene i najjače rubrike su DIY, home decor, travel.

Tailwind tribes je s vremenom postao prezasićen ljudima koji žele maksimalno progurati svoj blog, i danas tamo uglavnom pronalazim hrpetinu pinova sa ciljem kupnje proizvoda. Dakle, pinova koji nisu targetirani na kupce nego na drugo bloggere.

Ali kao što rekoh, da – Pinterest može ZAISTA povući puno prometa, i pripremam vam i besplatan tečaj za pinterest.

Besplatni Tailwind app probajte ovdje.

3. Kako privući posjetitelje na blog optimizacijom tražilica

Mislite li da je SEO mrtav?

Srećom, ne. SEO je i dalje jedan od najboljih izvora besplatnog prometa, ako ne i najbolji.

U stvarnosti su Googleova pretraživanja neprekidno rasla svake. A u doglednoj budućnosti očekuje se njihov rast. Što je i logično, jer se u konačnici sve svodi na jedno mjesto sa kojeg možete pronaći sve relevantne informacije.

To znači da je SEO i dalje jedan od najboljih dostupnih besplatnih izvora prometa, a vi biste trebali dobro obratiti pažnju na mogućnosti za pristupanje VAŠOJ web stranici s neograničenim brojem korisnika.

Ne podcjenjujte moć SEO-a danas, nije mrtva, daleko od toga. SEO se pomiče, pa to trebate i vi. Potražite trendovske teme i napišite sve svoje članke na jednostavan način. Napišite čitav svoj sadržaj za čitatelje, ali imajte na umu algoritme pretraživanja. Jer to je ključno.

Posljednjih deset godina Blogging i SEO dijele vrlo blisku vezu, a sama kvaliteta sadržaja ostaje ključni faktor Googleova uspjeha.

Savjetujem vam da upotrijebite resurse poput Google planera ključnih riječi ili Google trendova, ovisno o vašoj djelatnosti, kako biste provjerili svoju ideju o temi prema mjesečnom opsegu pretraživanja.

Jer kao što sam već rekao nekoliko puta do sada, jako je važno plasirati sadržaj koji ljudi pretražuju. Jednom kada to shvatite i savladate imat ćete priljev prometa da ćete i sami sebe iznenaditi kako je to zapravo moguće.

Ako ste opsjednuti SEO-om, preporučujem vam da koristite napredne SEO alate kao što su SEMrush ili Ahrefs kako biste mogli saznati više o sveobuhvatnom pretraživanju ključnih riječi, pronaći poteškoće s ključnom riječi i otkriti tko se još bori s tim pitanjima za pretraživanje.

Samo napominjem odmah da su SemRush i Ahrefs SKUPI alati i o njima razmišljajte kada dosegnete napredni stupanj svog znanja te počnete ostvarivati prve rezultate kroz svoj blog.

Možete postaviti i analizator teksta, ovisno o vašem sustavu za upravljanje sadržajem (CMS), kako biste članak prilagodili ključnim riječima koje želite. Na primjer, dodatak Yoast SEO mogao bi biti dobar pomoćnik ako koristite WordPress.

Posljednji savjet bio bi da često objavljujete članke na blogu, možda jedan do dva članka tjedno, jer ćete pokušati poboljšati svoj angažman korisnika i privući više posjetitelja na svoju stranicu.

Fokusiram se prvenstveno na SEO kako bih preusmjerio promet na svoj blog. Znam da mogu dobiti promet s Pinteresta i web lokacija na društvenim mrežama. Ipak mi se Googleov promet najviše sviđa jer se on najviše transformira i najbolje konvertira. Ono što radim je pisanje visokokvalitetnog sadržaja, uključujući moje ključne riječi u URL-u, naslovu bloga i cjelokupnom sadržaju.

Imam nekoliko ključnih riječi koje su pozicionirane ili na prvoj stranici ili na prvom mjestu google pretraživanja. Dakle, SEO je ono što me najviše zanima kako bih privukao promet na svoj blog.

Savjet za SEO promet

Izgradite svoju konkurentsku snagu!

Evo dobrog savjeta iz mog iskustva:

Potrebna su vam velika istraživanja ključnih riječi i detaljna istraživanja na tu temu da biste dobili besplatan promet na svoj blog. Google voli dubinsko objavljivanje i dugoročno objavljivanje.

Koristio sam Ključne riječi svugdje kako bih utvrdio može li neka tema rangirati na Googleu. To znači: traže li ljudi na internetu temu koju želim napisati i klasificirati?

Također bih želio saznati koliko je tema konkurentna.

To znači pogledati deset najboljih rezultata na Googleu i vidjeti kolike su web stranice koje rangiraju moju potencijalnu ključnu riječ (i kako alatna traka Ključne riječi svugdje pomaže).

Da postoje samo velike web stranice koje su zauzele prvih deset mjesta na Googleu, vjerojatno ne bih ovo radio. I nitko nikada ne gleda dalje od Googleove druge stranice sa rezultatima.

Ako mislim biti na 1. stranici, malo ću se više usredotočiti na svoju ključnu riječ, čineći je dužom, što mi obično daje bolje rezultate u rangiranju. Povećava šanse za rangiranje na 1. stranici jer je konkurencija zbog dužine ključne riječi automatski manja.

Nakon što dobijem najbolju ključnu riječ, razmotrit ću nekoliko dodatnih ključnih riječi za koje vjerujem da će dodatno utjecati na bolje rangiranje za moje postove na blogu.

Što više slobodnih ključnih riječi imate, to bolje!

Napokon, post širim putem svoje mreže društvenih medija i pokušavam ga učiniti dostupnim na drugim velikim web mjestima.

Završni savjet: Lako je napisati više i time dobiti bolji sadržaj, a to posljedično rezultira plasiranjem na Googleovih prvih deset stranica rezultata!

Što je sa stvaranjem sadržaja na Googleu koji će vam poslati SEO promet?

Ovo je tema od koje se blogeri znoje – stvaranje stvarnog sadržaj. Puno je posla, a kako se pobrinuti da vaš sadržaj bude dovoljno dobar?

Morate stvoriti optimiziran, izvrstan post.

Srećom, uspješan post ne mora biti “savršen” ili bez gramatičkih pogrešaka. I ne mora biti tehnički članak (poput dizertacije).

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Vaš članak mora biti konfiguriran na mjestu. Oznake H2, H3 i H4 također su vrlo bitne u pisanju vašeg posta.

Za početak svoj popis ključnih riječi možete generirati s Googleovim planerom ključnih riječi. Možete dodati “Najbolje pileće recepte”, “Najbolje pileće recepte za večeru”, “Najbolje pileće recepte na svijetu” i tako dalje prilikom ulaska u Googleov alat za planiranje ključnih riječi.

Pokušajte koristiti ključne riječi i povezane ključne riječi koje su proširene i duže sa nekim atributima u svom postu i u cijelom postu koristeći ključne koje su duže od glavne ključne riječi. To znači da imate najbolju priliku ostvariti što veći promet na daljinu.

Obratite pažnju i na raspored članaka vodećih konkurenata koji se pojavljuje na prvoj Googleovoj stranici rezultata pretraživanja za vašu ključnu riječ. I to pripazite na slijedeće:

Duljina članka

Ključne riječi u naslovu H2, H3 (većinu preglednika možete pogledati izvorni kod web mjesta)

Izgled – kako je postavljen njihov materijal

Kako predstaviti svoj članak – opći ton i sadržaj

Saznajte zašto je vaš članak dobar i nastojte ga poboljšati na sličan način. A svoj ste članak mogli pronaći samo u Googleovim rezultatima pretraživanja.

4. Kako privući posjetitelje koristeći Twitter:

kako privući posjetitelje na blog koristeći twitter

Možda je šokantno vidjeti Twitter ovdje, ali jedan je od najsnažnijih izvora besplatnog prometa danas.

Twitter je glavni pokretač prometa moje web stranice, koji doprinosi preko 40% prošlogodišnjeg prometa. Dva savjeta kako to radim.

# 1. Recikliram svoje najbolje stvari s tweetovima.

# 2. Retweet svih mojih najnovijih tweetova

Retweeting mojih najboljih tweetova pomogao mi je povećati broj klikova na link za 388%.

Ne bih previše davio sa Twitterom jer nije omiljen alat kod mnogih korisnika. Ali ako ga znate koristiti i ako ga koristite mudro možete od njega imati značajan promet. Naravno, kao i kod svih drugih profila tako i kod Twittera treba proći vrijeme da izgradite publiku.

5. Facebook stranice i grupe

Općenito, društveno umrežavanje, posebno u Facebook grupama, možda je doista učinkovita besplatna metoda prometa za vaš blog.

Svaki put kad na svom blogu objavim novi post, poduzmem nekoliko mjera predostrožnosti. Mnogi takvi koraci dio su moje ideje o angažmanu više čitatelja na mojim nedavno objavljenim postovima na blogu. Konsolidirani postupak u prosjeku traje ne više od 30 minuta, ali je vrlo pouzdan.

Faza 1: Dijeljenje postova na društvenim mrežama

Prvi potez koji radim je dijeljenje posta sa bloga na svakoj od mojih web lokacija za društvene mreže. I to radim nakon objavljivanja svog posta na svojoj web stranici klikom na društvene gumbe neposredno ispod mog posta. Da biste to učinili, trebali biste uključiti dijeljenje na društvenim mrežama na svom blog što je zaista jako jednostavno. Klik na gumbe traje nekoliko sekundi, pa je jednostavno i lako podijeliti post!

Faza 2: Newsletter

Dalje, izrađujem Newsletter (mail) koji sadrži prvih nekoliko odlomaka mog najnovijeg članka. Tako da svojim pretplatnicima mogu reći da su spremni za novi post na blogu.

U moju e-poštu uključim gumb koji vam govori da kliknete za pregled cijelog članka. U kojem slučaju, ako želite, dajem svojim čitateljima uvid u ono što mogu očekivati. Ili savjet, i uvjerite ih da odu na moju web stranicu kako bi pročitali ostalo. Ta strategija olakšava mi privlačenje više prometa na moj blog.

Faza 3: Koristite Facebook kao izvor besplatnog prometa

Još uvijek idem u svoje Facebook grupe i pronalazim one niti koje vas pozivaju da napišete svoj novi post na blogu. Ovaj mi potez pomaže da dobijem bolji uvid u svoj novi materijal, pa vas svakako potičem da to učinite.

Ali zapamtite, svako pretjerivanje svugdje, sa objavom svojih linkova može rezultirati baniranjem vašeg bloga na društvenim mrežama. Promovirajte svoje članke, ali umjereno.

BONUS SAVJET:

Uvijek se pobrinem, nakon svega ovoga, da svoj najnoviji post na blogu zakačim kao pribadaču na Pinterestu koristeći Tailwind da ga objavim na nekoliko ploča koje sam odabrao u pravo vrijeme. Korištenje Tailwind-a povećalo je promet na mojoj web lokaciji, pa toplo preporučujem isprobavanje!

Facebook grupe vjerojatno su jedan od najčešće nedovoljno iskorištenih izvora besplatnog prometa, tako da svakako trebate pokušati!

6. Praćenje društvenih medija

Dijelim još jedan savjet sa vama za besplatan protok prometa na vaš blog:

Slušati ono o čemu javnost govori na društvenim mrežama pametna je ideja. Zatim izrađujte postove na blogu za odgovaranje na ta pitanja.

Mogu ih poslati na blog post koji sam već objavio ako vidim da netko postavlja pitanje o tome kako stvoriti svoju publiku na mreži!

Neophodno je da svoju publiku prebacim s društvenih medija na moju web stranicu kako bih sastavio svoj popis e-pošte i stvorio predanu, lojalnu javnost.

Kako biste to primijenili u praksi, evo što trebate učiniti:

Pridružite se različitim grupama u svojoj niši na Facebooku (ili razgovarajte na LinkedInu da biste vidjeli što vaši vršnjaci rade u istoj niši).

Pregledajte najčešće postavljana pitanja

Stvorite članke o tim problemima na svom blogu

Sljedeći put kad ovo pitanje postavite u drugom postu, jednostavno odgovorite na post s vezom na svoj blog.

Razmotrite besplatne izvore prometa

Ovo su neki od najboljih besplatnih alata koje danas možete koristiti za brzi pristup svom blogu.

Vaš blog može biti jedan od vaših najmoćnijih marketinških alata. Tražilice šalju promet na web stranice s odgovarajućim sadržajem koji se stalno ažurira, a blog je savršeno mjesto za to. Što više pišete, češće se posjećuje vaša web lokacija i više prometa ostvarujete od razo raznih izvora.

Jedini način da se to učini je osigurati da ciljani kvalitetni promet prolazi kroz ove web stranice u dovoljnim količinama da generira prodaju. Kao što sam to već rekao u prethodnim člancima, wealthy affiliate će vam biti od velike pomoći u tome.

Ako vam se svidio ovaj post, razmislite o korištenju jednog od gumba iznad ili ispod ovog posta za dijeljenje ovog članka.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link