Kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a

Kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a nije uobičajena stvar. Ali kad ste svjesni da to možete napraviti, glavno pitanje koje se pojavljuje je kako to učiniti? Da vidimo!

Kako zaraditi novac pomoću ClickBanka

Kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a što je ClickBank?

Jeste li ikada čuli za ClickBank uopće? Da li znate što je ClickBank?

Što znači i što je uopće ClickBank?

ClickBank je jedna od najvećih svjetskih digitalnih partnerskih mreža. Osnovan je 1998. godine i ima preko 20 godina iskustva, čineći ClickBank jednom od najprofitabilnijih affiliate mreža. Pod time prvenstveno mislim na njegovu svestranost.

1. Prodajte svoju digitalnu robu izravno kao vlasnik svojih proizvoda i unajmite / pozovite suradnike da prodaju vaše predmete.

2. Registrirajte se kao affiliate marketer i počnite prodavati robu/proizvode od više trgovaca ili prodavača.

Usprkos tome, morate shvatiti da je to više od same mreže povezanih druš

tava. Također nudi sveobuhvatno tržište za digitalne proizvode i usluge.

Slučajni kupac može potražiti i kupiti odgovarajući proizvod bez ikakvog savjeta od nekog affiliate bloga, što je također ne rijedak slučaj.

Sve gore navedene točke čine izazov vama kao nekome tko se bavi affiliate marketingom.

Saznajte kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a korak po korak!

clickbank

Stvari koje ćete naučiti u vodiču:

1. Faza 1 – Kako se registrirati kao suradnik ili distributer za ClickBank?

2. Faza 2 – Tržište kategorija ClickBank

3. Faza 2 – Kako pronaći najbolji proizvod ClickBank

4. Faza 3 – Osnovni pokazatelji i terminologije za ClickBank

5. Faza 4 – Različite politike koje se koriste za donošenje kapitala ClickBank-a

6. potez 5 – Kako zaraditi novac bez web stranice a promovirajući proizvode na ClickBank-u?

Podrazumijeva se da moramo imati digitalni otisak da bismo pokrenuli svako putovanje digitalnim marketingom.

Stoga, da bismo započeli zarađivati ​​novac putem ClickBank-a, moramo imati svoj korisnički račun tamo. Međutim, jedna JAKO JAKO LOŠA VIJEST. Iz naše regije, vjerovatnost da će vam račun biti odobren je manja od 1%. Ako se susretnete sa tim problemom, pronađite nekoga na Fiverr-u da otvori Clickbank račun za Vas. Na žalost nema druge opcije.

Kako zaraditi novac pomoću ClickBank a – metode prijave na ClickBank

Danas ClickBank nudi dvije vrste pretplata, tj. Kao dobavljač (vendor) ili affiliate (imate svoj blog i tamo preporučujete proizvode). Iako je postupak registracije za ove dvije funkcije jednak, svojstva računa su potpuno suprotna.

1. Proces pridruživanja usluzi i registracija na ClickBank

Kako zaraditi novac pomoću ClickBank

Možete propustiti postupak registracije kao dobavljač (vendor) i jednostavno se registrirati kao affiliate ako želite naučiti kako zaraditi novac na ClickBank-u besplatno. Ne biste trebali plaćati nikakvu naknadu za aktivaciju za svoj partnerski račun, za razliku od računa dobavljača.

Postupak prijave za affiliate ClickBank

Način prijave affiliate partnera na ClickBank isti je kao i prijava kao prodavač odnosno vendor.

Nakon što se registrirate u ClickBank, dodajte novi račun i odaberite opciju affiliate. Ne zaboravite uključiti poseban nadimak za sebe, i uzmite u obzir da će biti vidljiv na svim vašim affiliate linkovima.

Imajte na umu DA SE IZ NAŠE REGIJE NE MOŽE REGISTRIRATI NA CLICKBANK tako da prilikom registracije izaberite da živite u nekoj zemlji iz menija. A kao telefonski broj ukucajte bilo šta – srećom ne provjerava se!

2. Kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a – Istraživanje tržišta partnera za affiliate marketing

Dodirnite svoj Nadimak na nadzornoj ploči ClickBank, nakon što dodate svoj najnoviji Affiliate račun.

Sada u izborniku možete pronaći karticu “Marketplace” dok ne pristupite svojoj Affiliate nadzornoj ploči.

Ovdje možete pronaći sve najbolje ponude i stavke ClickBank-a.

Otkrićete da područje pretraživanja kategorija sadrži razne grupe proizvoda.

Kako zaraditi novac pomoću ClickBank

Vrste proizvoda ClickBank:

• Vježbanje i wellness – Exercise & Wellness

• E-trgovina – E-commerce

• Igre – Games

• Umjetnost – Art

• Dom i vrt – Home and garden

• Jezici – Languages

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

• Obitelji i roditeljstvo – family and parenthood

• itd

3. Kako zaraditi novac s ClickBank-om – Kako otkriti najbolje proizvode ClickBank-a?

Vjerovali ili ne, ClickBank ne zarađuje s velikim udjelom affiliate oglašivača. Možda nemaju lošu stručnost u prodaji, ali guraju netočnu ponudu.

Pregledao sam brojne blogove o tome kako zaraditi novac od ClickBanka prije pisanja ovog detaljnog vodiča.

Bilo koji od ovih blogova upravo je govorio o tome kako se prijaviti, gdje pronaći popuste i brojnim kanalima za podršku affiliate ponudama. Ali nitko nije razmišljao o tome da ima pravi proizvod za ClickBank.

Ipak, ovdje će stvari biti drugačije. Pomoći ću vam da prepoznate pravu stvar koju ćete odobriti i odabrati. Trebali biste znati prije toga slijedeće –

Važni pokazatelji i terminologije za ClickBank

Da biste saznali da će ponuda donijeti puni prihod, pogledajte bilo koju ponudu ClickBanka za dolje navedene mjerne podatke –

• Original offering/selling – to je naknada (u dolarima) koju je affiliate marketer primilo za prodaju front end (prve) ponude prije funnela.

• Avg $/sale – ovo je prosječna suma prihoda koju affiliate marketer prima u dolarima za prodaju u funnelu. Ako ponuda ima mnogo prodaja ili upsellova ili downsellova, ova statistika može se razlikovati od izvorne cijene po prodaji.

• Avg percent/sell – ovo je prosječni postotak koji affiliate marketer dobije u obliku naknade u ponudi / proizvodu.

• Avg Rebill Total – ako je usluga na primjer mjesečna, ova statistika predstavlja kumulativnu proviziju koju je prikupio affiliate marketer.

• Avg percent / Rebill – ovo odražava prosječni iznos prodavateljeve provizije partnera s ponovljenim postupcima naplate.

• Grav – statistika se odnosi na procijenjeni iznos affiliate marketera koji su robu prodala ili učinkovito ponudila u zadnja dva tjedna. Što je veći iznos, to su veće šanse za korist i ostvarivanje profita od ove ponude jer znači da postoji potražnja.

Mjere za odabir prave i kvalitetne ponude

Faza 1 – Pokrenite dashboard kao affiliate marketer i kliknite na marketplace.

Faza 2 – U okvir za pretraživanje ponude koju želite promovirati unesite određenu ključnu riječ. Dođite mišem na scan i kliknite search.

Faza 3 – dobit ćete odabir ponuda. Sada morate razvrstati gravitacijske performanse. Sada uglavnom tražite ponudu s visokom gravitacijskom ocjenom. Visoka ocjena znači da su ponude ClickBanka učinkovite za nekoliko ljudi koji ju ovog trena promoviraju. Dakle fokus je ovog trena na gravity.

Osim toga, također možete potvrditi da dogovor uključuje dosta upsellova odnosno mogućnosti nadogradnje na osnovnu ponudu.

Napokon, nakon što su pregledani svi koraci ovog postupka pronalaženja ponude, pritisnite “Promoviraj”.

Faza 4 – Pojavit će se novi prozor nakon što pritisnete promote ikonu.

Zbog lakšeg praćenja uz vaše „ime“ kao affiliate marketera u polje ispod upišite „tracking id“ kako biste znali o kojoj je ponudi i na kojem mjestu riječ. ‘Generiraj hoplinkove'.

Sada sve što trebate je kopirati, spremiti i planirati promociju svog Hoplinka (affiliate linka koji ste upravo generirali) koristeći brojne marketinške tehnike.

4. Razne metode kako zaraditi novac od ClickBank-a

U svijetu digitalnog marketinga, promet iskorišten za vašu promociju glavna je značajka učinkovite marketinške strategije.

Ali bolje je stvarati promet nego raditi …

Međutim, nevjerojatno je jednostavno slijediti točnu reklamu ili taktiku oglašavanja za otvaranje prometa. Kao što su:

Besplatna promocija – Ovaj plan promocije ili oglašavanja omogućuje vam da naučite kako besplatno zaraditi novac od ClickBank-a. Također ne biste morali platiti niti lipe za oglašavanje svoje odabrane ponude. I treba napomenuti da je potrebno puno vremena da bi besplatan promet do vaše ponude donio rezultate odnosno u konačnici ostvario samu prodaju.

• Plaćeni marketing – ova vam prodajna strategija može pomoći da shvatite kako brzo doći do novca pomoću ClickBanka ako želite više i bolje performanse. Ako se odlučite za ovaj pristup, morat ćete potrošiti neki iznos novca kao investiciju kako biste ostvarili povrat ali i profit.

Ali morate razumjeti da oglašavanje affiliate linkova ne funkcionira niti bilo koja platforma (osim Bing-a) ne dopušta da oglašavate direktno affiliate link jer se to smatra ne etičkim pristupom. Umjesto toga oglašavajte svoj landing page na kojem imate sales funnel gdje dovodite korisnika putem plaćenog oglasa.

Ovdje se susrećemo sa dva nova termina a to su:

  • – Landing page – stranica na koju vodi vaš plaćeni oglas
  • – Sales funnel – ili takozvani lijevak u kojem od korisnika prije nego što ga pošaljete na affiliate link uzimate e-mail adresu kako biste izgradili svoju mailing listu i naknadno putem maila slali korisnicima koji su pokazali interes za kupnjom – neke nove buduće ponude.

Postoje neka mjerila za izgradnju sales funnela. Ipak, primarni motiv funnela je:

• edukacija putem blogova, slika, infografika itd.

• Predstavljanje neke robne marke, kao i njene nedostatke i primjenu

• Napravite prodajnu prezentaciju za ponudu

• Prije narudžbe prikupite e-mail adrese korisnika koji su pokazali interes za kupovinom

Sad kada razumijete osnovna načela kako se affiliate linkovi nude na online tržištu, prođimo kroz nekoliko besplatnih kanala pomoću kojih se uspješno može raditi affiliate marketing:

4.1 Promocija web stranica i SEO promocija

Kada pokrećete svoje aktivnosti digitalnog marketinga, toplo se preporučuje razvoj vaše digitalne prisutnosti u obliku web stranice odnosno bloga.

Ne brinite, nije tako teško pokrenuti web stranicu. Već sam u nekoliko navrata pisao kako pokrenuti svoj blog i što će vam u tom procesu pomoći. Ako ste novi na mom blogu, pročitajte članak o tome ovdje.

Ako nemate nikakav budžet za web hosting ili domenu, svoju blog možete uredno pokrenuti i na besplatnim servisima tipa wordpress.com ili blogger.

Ali bit ću iskren s vama … Besplatne web stranice nikada se neće visoko rangirati na Google-u zbog toga što je algoritam tražilica primarno fokusiran na traženje dediciranih autoritativnih blogova koji se ističu u moru besplatnih blogova svojom vjerodostojnošću i prije svega kvalitetom sadržaja.

Ovo nije samo snažno na Googleovim SERP-ovima, već pruža osjećaj povjerenja posjetiteljima na vaš blog. To ujedno jamči snažan stupanj konverzije a što je pretpostavljam i cilj svakog bloggera.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Međutim, za izradu web stranice mogu biti potrebni određeni troškovi, ali SEO je besplatan. Upotrijebit ćete besplatnu platformu za analizu ključnih riječi poput Serpstat (dok za visokokvalitetno istraživanje ključnih riječi koristite SEMrush).

Također možete sastaviti lijep članak ili blog koji sadrži vaše ClickBank linkove nakon što imate ključne riječi s niskom konkurencijom i dobrim rangiranjem na rezultatima pretraživanja na tražilicama.

Ovdje su brojni obrasci bloga koje možete koristiti dok stvarate svoj blog:

• Liste – To podrazumijeva postove temeljene na grafikonu. “5 najboljih tehnika sagorijevanja masti u 2021.” možda su najbolji primjeri ove vrste. Zato se ovakva vrsta članaka i zove lista.

• Recenzije – može se razviti i blog koji recenzira različite proizvode. Mogu se koristiti prednosti i nedostaci, cijena itd.

Napominjem da je primarni motiv koji stoji iza ovih postova pružanje zadovoljstva potrošačima podsjećajući ih na prednosti ove aplikacije, e-knjige ili o čemu već pišete. No nikada, ali baš nikada, nemojte sadržajem izlaziti iz margina niše o kojoj vaš blog piše.

4.2 Pinterest kao izvor promocije (besplatan naravno)

Shvaćate li da Pinterest ima milijune uspješnih redovitih korisnika? Mnogo je neiskorištenih izvora prometa kojih se sigurno možete sjetiti.

Na Pinterestu možete objavljivati ​​slike povezane s vašom affiliate ponudom. Štoviše, Pinterest vam pomaže da svojoj slici dodate i link na vaš blog, ili funnel i time vam daje besplatan promet.

Međutim, molim vas da u svojim pinovima koristite samo i jedino URL svog bloga. I to inteligentno. Ako imate pin o nekom proizvodu za mršavljenje, napravite URL koji vodi na vaš članak na vašem blogu gdje recenzirate taj proizvod i članku imate link na affiliate ponudu gdje korisnik isti može i kupiti.

Ova metoda je savršena jer ćete okinuti dvije muhe jednim udarcem. Kako? Prvo, ova metoda vam omogućuje dobivanje usporednog prometa za vaš blog i pomaže vam povećati ocjenu u smislu autoriteta sadržaja. Drugi benefit naravno jest segment prodaje jer svaki posjetitelj koji je pokazao interes za vaš članak postaje i potencijalni kupac.

Kad se to već spominje, savjetovao bih vam da dodajete 8-10 pinova dnevno kako biste postali relevantni na Pinterestu.

To je sve. To je to.!!

Uz pomoć ove taktike zaradit ćete novac besplatno s ClickBankom.

Ali imajte na umu da besplatne strategije uključuju neke neugodnosti:

• Ne možete prikupiti detalje svojih kupaca osim ako ih ne vodite na funnel

• Buduća preprodaja ne dolazi u obzir

• Za izvršavanje ove metode potrebno je puno vremena dok se vaš sadržaj ne rangira

Uz sve gore navedeno logično je da se trenutni učinci affiliate marketinga najbolje mogu ostvariti isključivo uz plaćene promocije. Ali to nije samo plati i ostvari prihod nego je to stvarni marketinški posao koji zahtjeva neko određeno znanje, iskustvo i prodajne vještine.

Ovo su neke od dobro provjerenih metoda koje daju najbolje rezultate u ograničenom razdoblju – odnosno u vremenu dok traje kampanja.

4.3 Oglašavanje na tražilicama i PPC

Jedan od najpopularnijih načina oglašavanja svih vrsta ponuda, robe itd. je plaćanjem oglasa na tražilicama ili PPC promocijama.

To obično koriste vodeći affiliate oglašivači jer osigurava stabilan protok i gotovo laserski precizno targetiranje željene publike kojoj se prikazuje oglas.

Ako niste sigurni u SEM, na web stranicama s rezultatima pretraživanja, odnosno tražilicama,  rezervirano je oglasno područje. Vi možete zakupiti svoje oglasno mjesto na rezultatima pretraživanja i tako se nametnuti plaćenim oglasom prije rezultata koji su prikazani temeljem SEO optimizacije.

Napomena – Za najbolje plaćenu analizu ključnih riječi upotrijebite SEMrush.

I najbolja stvar je što vam tražilica (poput Googlea) može naplatiti trošak oglašavanja samo ​​kada korisnik klikne na oglas, umjesto da samo prikazuje oglašavanje. Tada će oglas voditi vaše posjetitelje do vaše personalizirane stranice, koja se zove kako smo već rekli landing page.

Također možete doći do svog budućeg potrošača koristeći prethodno oglašavanje i na YouTubeu.

Ispravnim SEM planom vratit ćete potrošeni kapital utrošen u oglašavanje i brže zaraditi. !!

4.4 Marketing društvenih medija ili SMM

Marketing putem društvenih mreža još je jedan veliki trik za razumijevanje načina zarade u ClickBank-u. Velika je vrijednost korištenja SMM-a u tome što koristi najširi izvor prometa.

Bilo koja SMM-ova vodeća web platforma uključuje Facebook, Instagram, Retweet, LinkedIn, Quora itd. Trebali biste primijeniti piksel za ponovno ciljanje na svoju web stranicu kako biste korisnicima olakšali povratak na vašu web lokaciju.

Pixel je mali komad programerskog koda koji svaka SMM platforma ima za sebe. Uz pomoć pixela možete korisnike koji su već bili na vašoj web stranici re-targetirati na društvenim mrežama sa svojim oglasom. Dakle, možete se oglašavati samo korisnicima koji su posjetili vaš blog ali nisu obavili kupnju. To je takozvani remarketing.

4.5 Marketinški mailing

Kako im dajete ponude e-poštom? Dakle cilj je kod svih prodajnih kanala koje koristite u jednom od koraka, i to obično u onom prije nego što korisnika pošaljete na samu ponudu – uzeti njegov e-mail koji ćete pohraniti kod sebe odnosno na neki mailing klijent. Ja osobno korisntim GetResponse koji ima sve funkcije koje mi trebaju i cjenovno je najpovoljniji.

Mnogi davatelji usluga e-pošte ne vole affiliate marketing. Zato budite pažljivi koga odabirete i pročitajte njihove uvjete korištenja, jer ako odaberete nekoga tko nije affiliate marketing friendly može se desiti da vam trajno blokiraju vaš račun i tako ćete u sekundi ostati bez svih korisnika koje ste skupljali a što vas je u konačnici podosta i koštalo.

Završna misao o tome kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a

Možete postati vjerodostojni affiliate marketer za nekoliko dana. Ne ustručavajte se objaviti ovaj članak na svojoj web stranici ili na društvenim mrežama ako ga smatrate korisnim. Ako imate dodatnih nedoumica u vezi sa zarađivanjem novca putem ClickBanka, nemojte oklijevati, pitajte me sve što vas zanima.

Bilo bi mi drago da vam pomognem .. !!

1 misao o “Kako zaraditi novac pomoću ClickBank-a”

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link