4 načina da zaradite novac od svog podcasta

Domaćini podcasta mogu zaraditi putem affiliate marketinga, donacija i prodaje vlastite robe.

Podcasting nije shema za brzo bogaćenje. Za zarađivanje novca od medija potrebno je vrijeme. Morate izgraditi lojalne, angažirane sljedbenike spremne kupiti ono što prodajete, doslovno i figurativno. Čak i tada, zarađivanje za život od vaše emisije može se pokazati nedostižnim ciljem.

Samo nekolicina podcastova zarađuje veliki novac. Serije kao što su “Iskustvo Joea Rogana”, “Moje omiljeno ubojstvo” i “Stručnjak za fotelju” zarađuju milijune dolara svake godine. Oni također u prosjeku ostvaruju desetke milijuna preuzimanja svaki mjesec i obično izvlače iz više izvora prihoda, kao što su oglašavanje, sponzorstva i događaji uživo, kako bi izgradili profit.

Moguće je zaraditi s mnogo manje pratitelja. Partnerske mreže poput Amazon Associates sponzoriraju podcaste sa samo 1000 preuzimanja po epizodi. To nije ništa za kihanje. Samo oko 20% podcastova dostiže tu oznaku. Također možete tražiti donacije od svojih slušatelja ili prodavati prilagođenu robu.

Zainteresirani ste za zaradu od svog podcasta? Isprobajte jedan ili više sljedećih načina za unovčavanje svoje emisije.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing je u biti plaćen za upućivanje slušatelja na proizvod druge tvrtke. Gdje nalazite te partnere? Najučinkovitiji način je proći kroz mrežu poput Amazona , Buzzsprouta ili Podcorna.

Evo kako affiliate marketing može funkcionirati na podcastu:

Vodite emisiju o roditeljstvu i spominjete svoju omiljenu marku dječjih maramica. Kažete svojim slušateljima gdje mogu kupiti te maramice, koristeći svoju personaliziranu vezu. Ako netko od vaših slušatelja koristi tu poveznicu za kupnju maramica, zaradit ćete malu proviziju. Također se možete povezati s proizvodom u svojim bilješkama o emisiji i na web stranici vašeg podcasta.

Ključno je zadržati povjerenje publike. Dakle, otkrivanje da zarađujete na svojim preporukama dobra je praksa.

» VIŠE: Kako zaraditi na YouTubeu

2. Sponzorstva

Popularni podcasti privući će pozornost oglašivača koji će vam platiti da njihove proizvode uključite u oglase koji se emitiraju tijekom vaše emisije. (Sponzorstva su također jedan od načina na koji ljudi zarađuju na TikToku .) Sponzori obično plaćaju 18 do 25 USD za svakih tisuću mjesečnih preuzimanja, što se također naziva CPM. Dakle, što se više epizoda preuzme, to više novca zarađujete.

Za razliku od affiliate marketinga, koji vam plaća proviziju za stvarni posao, sponzorstva u biti plaćaju za potencijalni posao. Postoji, naravno, rizik da vaši slušatelji neće biti potaknuti na kupnju. Zato oglašivači paze na to u koje emisije ulažu.

Sponzori gravitiraju emisijama s najmanje 5000 preuzimanja mjesečno. Manje od 10% podcasta postiže ovaj podvig. Još uvijek možete privući sponzore s manjom publikom, pogotovo ako vaš podcast pogodi nišu koja je u skladu s ciljnim tržištem oglašivača.

3. Donacije

Dobijte financijsku potporu izravno od svojih slušatelja putem jednokratnih i mjesečnih donacija.

Patreon je popularna platforma za domaćine podcasta za traženje i održavanje mjesečnih članstava. Također možete prihvatiti plaćanja putem PayPala ili Stripea, dodajući gumb za donaciju na svojoj web stranici.

Ponudite svojim slušateljima nešto u zamjenu za njihovu podršku, poput poklona, ​​ekskluzivnih epizoda ili razgovora uživo, potaknut ćete ih da ulažu u vaš podcast.

4. Roba

Imate li logotip i dovoljno odanu publiku da svoju podršku nose na rukavu (ili šalici za kavu)? Tada možete zaraditi s markiranom robom. Ali trebat će vam i trgovina e-trgovine, netko tko će proizvoditi vaše proizvode i mjesto za pohranjivanje inventara.

Možete označiti sva tri polja s uslugama kao što su Shopify i Spring, koje ugošćuju vašu trgovinu, pomažu vam u dizajnu proizvoda i upravljaju logistikom ispunjavanja narudžbi i upravljanja zalihama.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link