Zašto Wealthy Affiliate hosting za blog?

Wealthy Affiliate hosting je odgovor na sve osnovne potrebe bloga. Svaki blog treba dvije stvari. Domenu – dakle www.kakosezovevašblog te hosting, prostor na internetu na nekom serveru na kojem je vaš blog fizički smješten. Činjenica je da danas postoji mali milion web hosting pružatelja, ali svi se oni razlikuju u jednakom takvom malom milionu sitnica koje su za hosting presudne. Google vaš blog rangira po nekoliko faktora. Esencijalni faktori su SSL – dakle sigurnosna veza između posjetitelja i vašeg bloga, te BRZINA kojom se vaš blog otvara posjetitelju. I tu dolazi do ogromnih razlika koje deklasiraju različite pružatelje web hosting usluga iz igre.

Wealthy affiliate hosting za blog?

Ako krenemo sa pretpostavkom da ste bloger, ili to želite postati najbolje rješenje za vas će ponuditi onaj provider koji je ovaj put prošao davno prije vas, izbacio sve ono na što biste inače gubili vrijeme te vam ponudio ključ u ruke rješenje koje će u potpunosti zadovoljiti sve vaše potrebe za uspješnim online poslovanjem. Upravo takav sustav, uz hrpu drugih stvari i treninga koje nudi wealthy affiliate, možete pronaći na istoimenoj platformi.

Krenimo od nekih osnovnih stvari:

Prvo, na ovom hostingu možete držati do 10 različitih blogova. Što je zapravo sjajno, jer jedna jedinstvena cijena ne uključuje samo hosting za jedan blog, nego za njih 10 za cijenu jednog. Nadalje, za svaku domenu dobiti ćete u potpunosti besplatan SSL certifikat čime će Google automatski bolje rangirati vaš blog. A kao šećer na kraju to je superiorna podrška koja će u svakom trenutku odgovoriti na bilo koji upit koji imate, ili vam pružiti pomoć koju trebate.

Također, ako se odlučite za premium plus paket, možete hostati do 50 domena, ali ajmo staviti fokus na to da ste još početnik i da ćemo to obrađivati kada za to dođe vrijeme.

Postoji i besplatno članstvo, ali…

Kao korisnik koji nema pretplatu možete također hostati svoj blog, ali samo sa jednom pod domenom. To znači da vaš blog neće biti na adresi www.mojblog nego mojblog.nekadomena.com kao da imate blog na bloggeru ili nekom sličnom servisu, što je užasno teško i komplicirano rangirati na google-u.

Zašto wealthy affiliate hosting?

Kao prvo, wealthy affiliate nije hosting platforma. Ali uz to što plaćate pretplatu za treninge i razvijanje vlastitih mogućnosti dobivate i bonus besplatnog hostanja vašeg bloga. Kao premium user možete hostati 10 blogova a kao premium plus 50 blogova.

Istina, malo je konfuzan način kako stvar funkcionira jer nema klasičnog Cpanela i slično, ali nakon nekog vremena brzo ćete pohvatati konce i shvatiti koliko je sve zapravo simplificirano da nema brige oko nebitnih detalja.

Jer budimo realni, kao što sam rekao na početku. Za dobar blog vam treba samo vrhunski hosting i WordpPess platforma s kojom ćete stvarati kvalitetne članke. Zato je wealthy affiliate hosting usmjeren isključivo na WordPress hosting usluge, jer vam zapravo ne treba ništa više od toga iz razloga što je WordPress u potpunosti prilagođen početnicima i ljudima koji nemaju tehničko znanje za izgradnju online sadržaja.

I što je sve u tom wealthy affiliate hosting-u uključeno?

Dakle, ono što je najbitnije od svega jest da možete hostati 10 različitih blogova za cijenu jednog. Ako uzmemo u obzir da je hosting besplatni dodatak koji dobijete za pretplatu na trening onda je sve jasno. Konkretno, ako se wealthy affiliatu priključite zbog toga jer želite naučiti sve o online poslovanju onda je hosting nešto što je ovdje gratis. Ako vam je hosting cilj zbog kojeg želite postati premium member wealthy affiliate-a onda rađe potražite neko drugo rješenje tipa blue hosta-a, koji sam detaljno opisao u ovom članku.

wealthy affiliate hosting

Siterubix site builder

Kao što svaki website koji se radi u WordPressu ima neki svoj builder, tako i svaki WordPress site koji je hostan na wealthy affiliate dolazi sa siterubix builderom. To je alat s kojim bez ikakvog predznanja samostalno radite svoj blog, unosite članke i slike u iste bez ičije pomoći i bez ikakvog potrebnog predznanja. Dakle, doslovno kroz par minuta možete već izbaciti svoj prvi članak svijetu. Siterubix je alat koji u trenu “stvori” vaš blog, a WordPress je sustav s kojim unosite sadržaj.

SSL certifikat

Iako se čini nebitnim, međutim SSL je osnovni preduvjet za rangiranje na Google tražilici. Razlog je zapravo vrlo jednostavan. Google želi svim korisnicima osigurati sigurnu vezu između vašeg računala i web stranice (bloga) kojeg posjećujete. Na taj način garantira se sigurnost eventualno unesenih osobnih informacija koje ne mogu biti otuđene od trećih strana. Tržišna cijena SSL certifikata iznosi oko $50 godišnje, a na wealthy affiliate hosting servisima dobivate ih besplatno za svaki hostani blog odnosno domenu.

Backup – dnevni

Ključna stvar za svakog bloggera jest imati backup. Kada koristiš otvorene platforme poput WordPressa vrlo lako je moguće pokupiti neki zlonamjerni virus koji ti doslovce u sekundi može uništiti sav trud koji si radio godinama. Zato pametni ljudi koriste backup. Wealthy affiliate nudi čak dnevni backup što je sjajno jer na taj način imate arhivu u nazad nekoliko dana iz koje možete filtrirati za vas optimalnu kopiju originalnog sadržaja i u potpunosti ju vratiti nazad čime ste riješili sve probleme oko eventualnih zlonamjernih napada.

10 odnosno 50 domena

Kao premium odnosno premium plus member imate mogućnost hostanja 10 odnosno 50 različitih blogova. S obzirom da ste početnik, fokusirajmo se na njih 10. I odmah vam kažem bit će pravo čudo ako ih napravite u prvih godinu dana i 3. Zašto je ovo bitno? Zato jer kod ostalih providera svaka dodatna domena košta, a ovdje ih odmah u paketu imate 10 u cijeni bez dodatnih troškova čime vas wealthy affiliate zapravo motivira da dodatno i predano radite kao blogger i zarađujete na tome.

Pa jednostavnom računicom možete doći do toga, da ako jedan vaš blog zaradi $50 mjesečno njih 10 donest će vam prihod od $500 što je svakako sjajno, a time je trošak hostinga samo 10% prihoda što je prihvatljivo.

Site health and performance

Definitivno najvrjednija stvar kod wealthy affiliate hostinga. U svakom trenu možete vidjeti zdravlje vašeg bloga, jednako kao i status indexiranja na Google-u. Također možete vidjeti „gdje šteka“ i što poboljšati kako bi vaš rating skočio na tražilicama. Inače, ako ove usluge outsourcate, koštaju kao suho zlato pa je logično ovaj feature navesti kao nešto što je neprocjenjivo za vaš rast.

wealthy affiliate hosting panel detalji

Site manager

Ovo je link na kojem možete vidjeti sve svoje hostane domene na wealthy affiliate hostingu i možete ih direktno uređivati, aktivirati SSL, provjeravati site health i slično. Također, preko ovog linka ulazi se na WordPress gdje direktno upravljate sa sadržajem na svom blogu. Kao što sam već ranije spomenuo wealthy affiliate hosting nema Cpanel, ali realno gledajući vama kao bloggeru Cpanel niti ne treba. Inače Cpanel je hosting aplikacija koja je standard kod svih hosting providera i služi za apsolutno upravljanje svim servisima vezanima za domenu, tipa mail adresa, ftp accounta i slično. A kako ovdje pričamo o klasičnom bloggingu zapravo sve što vama treba jest klasični WordPress kako biste mogli početi upisivati i objavljivati članke na svoj blog. No to nikako ne znači da na WA platformi ne možete otvarati e-mail adrese ili koristiti ftp.

Site speed

Ključna stvar za rangiranje na tražilicama jest i site speed. Ako po Google speed-u vaš web ne zadovoljava brzinu kojom se učitava, prednost u rangiranju će imati neki drugi, brži blog. I tu mnogi izlete sa rezultata jer zanemaruju ovaj vrlo bitan ranking parametar. Wealthy affiliate hosting u potpunosti je simplificirao ove funkcije ponudivši vam dvije mogućnosti i to extreme i accelerated. Dakle, bez ikakvog predznanja, bez ikakvog developerskog iskustva na vama je da kliknete na jednu od dvije ponuđene opcije, istestirate nakon toga da li blog radi, provjerite brzinu i odlučite se za optimalnu brzinu.

Zadnje ali najbitnije – korisnička podrška

Ovo je stavka na kojoj mnogi hosting provideri padaju. Support je nešto što stvara povjerenje na relaciji korisnik – provider, i ako to šteka teško da će netko ostati dugoročno korisnik. Kod wealthy affiliate hosting usluge podrška funkcionira 24/7.  Istina nije light speed, ali je dovoljno brza da vas ne naživcira čekanje. Spremni su pomoći oko svega pa čak i oko transfera vašeg bloga sa drugog providera na njihov hosting, besplatno. Jedino je način kontaktiranja podrške ograničen i prmitivan, ali funkcionira.

Ima li taj wealthy affiliate hosting neke nedostatke

Svakako. Ono što je mene izbacivalo iz takta je kontaktiranje korisničke podrške. Dakle, dok nisam shvatio da je sve toliko simplificirano izgubio sam 10 godina života. Kada sam prihvatio njihovu logiku, postalo mi je savršeno jasno zašto to rade upravo tako kako to rade. Znači, podrška se kontaktira kroz nazovi formu klasičnog foruma. Nema e-maila, nema chata, nema telefona, samo link na kojem objavite post, kao post na forumu i onda vam support na njega odgovori. Da, djeluje nazadno i dosadno, ali zapravo kroz 2, 3 posta imate potpuni vječno pisani trag što vam treba, i njihovo rješenje. Realno, više od toga vam niti ne treba.

Drugo

Ono što će nekima izazvati negodovanje jest fokus samo na WordPress platformu. To je i mana i nije mana. Ako ste blogger, ako radite u WordPressu ovo vas ne zanima previše i ne gledate na to kao neki nedostatak. Ako ste od onih koji misle da mogu više, onda je ograničenje na WordPress mana jer ne možete samostalno instalirati neke php cool skripte koje možete dodatno koristiti na svom blogu. Ali realno, kao početnik niti nemate neki potrebu za time.

Treće

Ono što vidim kao problem jest Cpanel. Dakle, ako želiteneki dodatni specifični  ftp pristup, kontrolu nad e-mail adresama – zaboravite. Wealthy affiliate hosta samo web, i nemate samostalni pristup file-ovima. Ok, support će umjesto vas napraviti sve što vam treba, ali nekada to nije to. Ako ste napredni korisnik. Za nekog tko je početnik Cpanel je samo dodatno opterećenje informacijama koje bloggera ne trebaju zanimati. Međutim, za naprednije korisnike svakako želite pristup Cpanelu, i zato imam alternativno rješenje za sve takve, a to je kako hostati blog na blue hostu.

I zadnje…

Način kontaktiranja podrške. Dakle, nekad ali zaista samo nekad trebamo INSTANT kontakt sa podrškom. Na wealthy affiliate hostingu to je moguće samo i jedno na gore opisani način, kroz postanje forme. Mene osobno to jako živcira, ali nakon što sam posložio sve blogove i nakon što rade bez greške, zapravo nemam nekih većih prigovora jer niti ne trebam pretjerano podršku. Ali ograničiti support samo na jedan kanal za mene je velika mana.

Da sve sumiramo vezano za wealthy affiliate hosting

Wealthy affiliate hosting je vrlo pouzdan hosting provider. Njihova infrastruktura bukvalno nikada nije bila offline, što je za ljude koji se bave online poslom ključno. Uz sve nabrojene prednosti i mane mislim da je odabir wealthy affiliate platforme za web hosting jedini logičan izbor. Jer kao što sam već rekao nije hosting ono što plaćate pretplatom. Hosting dobivate besplatno, a učenje, znanje i dijeljenje iskustva sa drugim korisnicima na platformi jest zapravo ono što plaćate. Ili ako baš hoćete; možete vi i obrnuti stvari i reći da plaćate hosting a da su sve ostale stvari za vas gratis. Bilo kako bilo, wealthy affiliate je izvrstan kick off za sve početnike gdje su vaši blogovi osuđeni na uspjeh, naravno ako se trudite i ulažete onoliko vremena koliko je za to potrebno.

I ne zaboravite, možete biti član wealthy affiliate zajednice POTPUNO BESPLATNO, uz ograničene mogućnosti koje ovaj web servis nudi. Ali i to je dovoljno za početak. Čisto da isprobate u prvih 7 dana bar dio vrijednih ali ograničenih mogućnosti koje ovaj web pruža.

Kliknite ovdje da biste saznali više o wealthy affiliate platformi koju sam detaljno opisao u svom članku

Ili

Kliknite ovdje ako želite ODMAH postati član Wealthy Affiliate platforme BESPLATNO prvih 7 dana.

Idemo dalje, sa online zaradom.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link