Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Kada razmišljate o tome da postanete uspješan YouTuber s punim radnim vremenom , mogli biste pomisliti na kanale velikih imena s više od milijun pretplatnika.

A ako je to vaša definicija uspjeha, nećemo lagati – bit će dug put do toga.

Ali ako je vaša definicija uspjeha ostvarivanje održivog života u odnosu na vrijeme koje svaki tjedan provedete na svom YouTube kanalu, taj je cilj dostižniji nego što mislite.

Pogotovo kada uzmete u obzir sve mogućnosti zarade na video platformi s više od 2,4 milijarde korisnika (četvrtina svjetske populacije).

Provest ćemo vas kroz korak po korak kako postati profitabilan i (što je još važnije) održiv YouTuber. A ako biste radije učili o YouTubeu putem YouTube videozapisa, mi smo i za vas 👇🏾

Kako postati YouTuber vlastitim tempom

 1. Definirajte svoj cilj – za vas i vašu publiku
 2. Postavite svoj proizvodni proces
 3. Objavljujte, promovirajte, analizirajte – prihvatite petlju kreatora
 4. Unovčite svoj YouTube kanal
 5. Razbijte taj gumb za pretplatu u svojoj YouTube karijeri

1. Definirajte svoj cilj – za vas i vašu publiku

Prema vlastitim procjenama u r/YouTubers subreddit , korisnici YouTubea mogu provesti od jednog poslijepodneva do više od 20 sati tjedno na svom YouTube kanalu, posebno kada uzmete u obzir sve što je uključeno, od pisanja scenarija do snimanja preko uređivanja do dizajniranja sličica i više.

Ako objavljujete novi videozapis barem jednom tjedno kako biste zadržali svoje pretplatnike, kao što to čine mnogi kreatori na YouTubeu, morat ćete ostvariti svoje ciljeve kako biste u suprotnom mogli ostati bez snage.

Možete doći do jasno definiranog cilja razlažući ga na tri razmatranja.

Tko je vaša publika?

Kako kažu: ako si za sve, onda nisi ni za koga. Odaberite određenu publiku kojoj želite služiti, onu s kojom ne samo da osjećate povezanost, već ste sigurni da za nju možete stvoriti sjajan sadržaj.

Oduprite se porivu da se širite samo kako biste imali veću publiku.

I dalje možete povećati broj sljedbenika kroz specifičniju  nišnu publiku i lakše promovirati svoj sadržaj i stvoriti jedinstveni identitet.

Ne vjeruješ mi? Postoje YouTube kanali s desecima tisuća pretplatnika baziranih upravo na igri preživljavanja  Minecraft u sandboxu .

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Imajte na umu da će publika koju odaberete donekle utjecati na to koliko lako možete unovčiti svoj YouTube kanal, ali postoji dovoljno opcija za  zarađivanje novca na YouTubeu da to ne bi trebao biti jedini faktor u vašoj odluci.

Imate problema? Zapišite opće interese, stilove života, vještine, hobije ili identitete s kojima se povezujete, a zatim pogledajte kako možete ići na konkretniju razinu:

 • Kuhanje > Vlasnici air fryera, vegani, pekari
 • Igre > Nintendo Switch, Super Smash Bros., PC verzije
 • Profesionalci koji rade na daljinu > Digitalni nomadi, službenici u kućnim uredima, slobodnjaci
 • Studenti > Ispitivači, studenti biokemije, studenti diplomskih studija

Što ćete obećati svojim gledateljima?

Uspješni YouTube kanali imaju jednu zajedničku stvar: daju implicitno obećanje publici koje potiče gledatelje da donesu odluku da se pretplate, a pretplatnike da se vrate po još.

Ovo je obećanje vrijednosti za gledatelja, a ta vrijednost može biti obrazovne, informativne, inspirativne ili zabavne prirode. To može biti da ih naučite novim vještinama, date im iskrene recenzije proizvoda ili ih jednostavno nasmijete.

Matty Benedetto iz  Unnecessary Inventions daje to obećanje eksplicitno u svom zaglavlju, uključujući učestalost objavljivanja:

“Dizajniram i izrađujem nepotrebne izume. (*Novi izumi svaki tjedan.)”

Njegova publika? Ljudi poput njega koji smatraju da je urnebesno previše se truditi za apsurdne ideje.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Što želite dobiti od svog kanala?

Iako bi svaki ozbiljni YouTuber trebao dati vrijednost svojoj publici, trebali biste definirati i što želite od svog YouTube kanala.

Neki bi mogli reći da prvo ne razmišljate o novcu, ali trebali biste barem unaprijed razmisliti o mogućnostima unovčavanja jer će vam to pomoći da isplanirate premisu i smjer svog YouTube kanala.

Želiš li:

 • Zaraditi dodatnih 2000 dolara mjesečno?
 • Napustiti svoj stalni posao i posvetiti se YouTubeu?
 • Postaviti se kao stručnjak za neku temu?
 • Ostvarite  pasivni prihod ?
 • Širite poruku do koje vam je stalo?
 • Ostvarite mnogo ciljeva putem ovog kanala?

Jessica McCabe, na primjer, pokrenula je svoj YouTube kanal, Kako do ADHD- a, kao “mjesto za čuvanje svih strategija koje je naučila o tome kako imati i živjeti s ADHD-om.” Iako njezin cilj u početku možda nije bio zaraditi novac, kao rezultat toga izgradila je lojalnu zajednicu.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Razmotrite svoje osobne razloge iza kanala i neka to bude vaša pokretačka snaga ako ikada budete imali problema s pronalaženjem inspiracije ili energije za svoj sljedeći videozapis.

Sada sastavite sve zajedno i dajte svom kanalu naziv:

Svake [kadence] ću [osigurati vrijednost] za [specifičnu publiku] kako bih mogao [steći vrijednost]. Moj kanal se zove [naziv YouTube kanala].

Primjer:

Svake nedjelje dijelit ću savjete za rad od kuće i postavke kućnog ureda za udaljene radnike kako bih mogao smisliti kako biti produktivniji i zaraditi dodatnih 1000 dolara mjesečno. Moj kanal se zove “WFHomies”.

S definiranim ciljem i premisom, spremni ste razmišljati o stvaranju sadržaja.

Od sada će sve ovisiti o cilju koji ste postavili za svoj kanal.

Na primjer, YouTube grupa  Yes Theory proizvodi videozapise na kojima rade stvari daleko izvan svoje zone udobnosti (kao što  je dopuštanje da im bacanje novčića kontrolira život 24 sata ) kako bi potaknuli druge da učine isto.

Stoga je njihov proizvodni proces puno intenzivniji s planiranjem pretprodukcije, snimanjem i montažom koji se odvijaju mjesecima unaprijed kako bi mogli objaviti više videozapisa tjedno.

Ali poput vas, i oni su počeli s malim snimanjem jednog jednostavnog spontanog čina svaki dan.

Matt Dajer iz Yes Theory razgovarao je sa mnom prije nekog vremena kako bi podijelio put YouTube grupe od nekoliko stotina do 300.000 pretplatnika. Bilo je to 2017. godine, a danas kanal ima preko sedam milijuna pretplatnika.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Čak su i najveći YouTuberi počeli s malim. Ali budite uvjereni, ne morate biti ovoliko veliki da biste radili puno radno vrijeme.

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

2. Postavite proizvodni proces

Možda imate solidnu premisu da započnete karijeru YouTubera, ali solidan proizvodni proces je način na koji ćete isporučivati ​​video za videom kako budete povećavali svoju publiku.

Evo što trebate uzeti u obzir.

Oprema

Yes Theory počeo je snimati s vrhunskim  Canon EOS 70D .

Ali Dajer kaže da otmjena kamera ne bi bila od koristi da nisu znali priču koju žele ispričati. “Ljude jednostavno neće biti briga ako im ne možete ispričati tu priču”, kaže Dajer. Ali ako priča koju želite ispričati zahtijeva dobru opremu, možete guglati okolo i pronaći pristupačne kamere i mikrofone koje možete koristiti.

Mnogi pametni telefoni ovih dana imaju ono što vam je potrebno da počnete snimati YouTube videozapise u 4K.

Dakle, ako vam ne treba vrhunska kamera da oživite svoju viziju (a velike su šanse da i ne), možete je preskočiti ili je ponovno pogledati kasnije i uložiti dio tog novca u nešto što drastično će poboljšati profesionalnost vaših videozapisa: solidan mikrofon.

Neke opcije koje nude dobru ravnotežu između kvalitete i cijene uključuju:

 • Blue Yeti : popularan mikrofon među YouTuberima i podcasterima, pogotovo ako ćete snimati sa svog stola.
 • Rode smartLav+ : diskretni prijenosni mikrofon pogodan za putovanja koji možete priključiti na svoj pametni telefon i pričvrstiti na majicu.
 • Rode VideoMic : Mikrofon za pušku za montiranje na kameru za profesionalnija i složenija video snimanja.

Plan proizvodnje

Pokušati proizvesti cijeli YouTube video od početka do kraja u jednom danu težak je zadatak, čak i za jednostavne koncepte.

Umjesto toga, ono što mnogi YouTuberi rade je da dodijele jedan dan za svaku fazu kako bi izbjegli troškove promjene konteksta.

Tipičan raspored produkcije za tjedni YouTube kanal mogao bi izgledati ovako:

 • 1. dan: istraživanje i nacrt
 • 2. dan: Napišite scenarij
 • Dan 3: Snimanje videa
 • Dan 4: Uredite video
 • Dan 5: poliranje, učitavanje, raspored

Međutim, ako želite izdati više videozapisa u jednom tjednu, možete raditi na više scenarija jedan dan, snimiti više videozapisa drugi dan, urediti više videozapisa sljedeći dan, itd., i biti ispred svog video rasporeda nekoliko tjedana.

Dok prolazite kroz svaki video, završit ćete stvarajući predloške, pronalazeći alate, automatizirajući ili prepuštajući zadatke vanjskim izvođačima i učeći trikove koji će vam uštedjeti vrijeme s vremenom.

Preporučamo postavljanje alata za upravljanje projektima kako biste pratili svoj proizvodni proces i čuvali gomilu video ideja. Trello i  Notion popularne su besplatne opcije.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje
I Trello i Notion nude besplatne predloške za video produkciju poput gornjeg koji vam pomažu da započnete.

Snimanje

Snimanje je zabavan dio za mnoge YouTubere. Bez obzira na to jeste li vloger koji putuje i bilježi svoje pustolovine, komičar koji producira YouTube skečeve ili tradicionalni YouTuber koji radi za stolom, sljedeći savjeti pomoći će vam da vaši videozapisi izgledaju profesionalno:

 • Napišite scenarij za svaki video. Čak i ako mislite da ste dobri u razgovoru u hodu, skripta će vas učiniti puno učinkovitijima. Možete procijeniti da će se svakih 550 riječi vaše skripte prevesti u otprilike 3 minute videa.
 • Postavite kameru u razinu očiju i gledajte izravno u nju. Lako je gledati sebe ili sa strane dok govorite u kameru. Ali možete simulirati izravan kontakt očima gledanjem u kameru kako biste bili sigurniji i privlačniji.
 • Držite rasvjetu ispred sebe. Bez obzira koristite li prirodno svjetlo ili prstenasto svjetlo za osvjetljavanje svojih videozapisa, držite izvor svjetla ispred sebe i izbjegavajte bacanje sjena.
 • Izgovarajte i pazite na svoj tempo. Ako govorite brzo, pokušajte ga usporiti i govorite razgovjetno, koristeći strateške stanke kako biste olakšali uređivanje. Kamera ne ide nikamo! Također, osmijeh može pojačati vašu karizmu pred kamerom.
 • Pucaj više nego što ti treba. Ne radite s filmom pa snimite više kadrova za svaki dio svog videa. Promijenite i kutove ako mislite da bi drugačiji pogled dodao malo raznolikosti. “B-roll” je sekundarna snimka snimljena izvan vašeg početnog plana produkcije kako biste imali više opcija prilikom uređivanja. Uključuje pomicanje preko proizvoda, snimke iz više kutova za recenzijski videozapis, ili čak snimku neuspjeha koja se kao šala pojavljuje u konačnom rezu.

Uređivanje

Montaža je neopjevani heroj videa i YouTuberi troše mnogo vremena i truda.

YouTube ima vlastiti uređivač koji vam pomaže da započnete, ali postoji mnogo besplatnih/besplatnih alata za uređivanje videozapisa s jedinstvenim značajkama koje vrijedi provjeriti:

 • Da Vinci Resolve : Opremljen istim značajkama koje koriste holivudski studiji za sve, od ispravljanja boja do vizualnih efekata i postprodukcijskog zvuka. I da, besplatno je.
 • Opis (Freemium): Uređujte videozapise jednako jednostavno kao što uređujete tekst mijenjajući transkripciju. Uz mogućnost izvoza i uređivanja videozapisa izravno na YouTube i druge kanale društvenih medija, preporučuje se korisnicima YouTubea koji cijene učinkovite tijekove rada.
 • iMovie : Appleov domaći uređivač videa danas je moćnija opcija za uređivanje videa, pogotovo ako snimate u kinematografskom načinu rada na novijem iPhoneu ili iPadu.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Vaš izbor softvera za uređivanje ovisit će o vašim potrebama. Na primjer, Descript je izvrstan za video podcaste budući da generira prijepis iz vaših videozapisa koji možete uključiti u svoje bilješke o emisiji.

Uređivanje oduzima puno vremena i, za mnoge YouTubere, prvi radni tijek koji angažiraju na vanjskim poslovima kako bi povratili dio svog vremena.

Ako vaša jača strana nije montaža, nego samo snimanje i zabavljač, onda pronađite nekoga tko može montirati i nemojte gubiti osam sati svog dana ili više samo na učenje montaže. Osim ako stvarno, stvarno želite naučiti uređivati.

Matt Dajer, Da teorija

SAVJET: Obavezno uredite i izvezite svoje YouTube videozapise u omjeru 16:9 kako biste izbjegli crne trake s obje strane ili 9:16 ako objavljujete za YouTube Shorts.

Brendiranje i sličice

Svaki YouTuber ima brend, bez obzira na to je li ga pažljivo osmislio ili je došao sam po sebi.

A dio vašeg posla je osigurati da se ta marka dosljedno odražava na vašem kanalu.

Niste dizajner? Canvu možete upotrijebiti  za stvaranje robne marke svog YouTube kanala s mnoštvom predložaka za početak.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Evo kontrolnog popisa osnovnih sredstava koje treba uzeti u obzir:

 • Smjernice robne marke koje uključuju vašu tipografiju i boje
 • Zaglavlje kanala (2560 x 1440)
 • Logo ili profilna slika (800 x 800)
 • Predlošci minijatura videozapisa (1280 x 720)
 • Napišite odjeljak O kanalu kako biste predstavili svoj kanal
 • Dodatno: uvodna animacija i glazba (ovisno o stilu koji želite)
 • Dodatno: najava kanala za predstavljanje vašeg kanala novim posjetiteljima (ne treba vam odmah!)

Možete vidjeti kako brendiranje Yolande Gampp za How to Cake It povezuje sve vizualne elemente od zaglavlja do minijatura.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Za potrebe ovog vodiča, preskočit ćemo korake za postavljanje vašeg stvarnog kanala. Ali možete pogledati ovaj vodič korak po korak koji smo izradili za pomoć na tom planu.

3. Objavljujte, promovirajte, analizirajte—prigrlite povratne informacije kreatora

Biti kreator bilo koje vrste znači više od pukog stvaranja. Želite da vaša publika konzumira vaš sadržaj, pa je jednako važno uroniti u korake koji slijede.

To je iterativni proces—slušajte svoju publiku i analitiku kako biste te povratne informacije iskoristili u stvaranju sljedećeg videozapisa. Ali morat ćete emitirati svoj video uživo i prvo sebi pronaći publiku.

Objavljivanje

Postoji nekoliko polja i postavki koje ćete morati ispuniti prije nego što svoj videozapis učinite vidljivim. Neki od njih igraju značajnu ulogu u dosegu vašeg videozapisa nakon što se objavi.

Evo kratkog popisa na što treba obratiti posebnu pozornost:

 • Napišite privlačan naslov, uključujući ključne riječi koje vaša publika može pretraživati ​​kako bi pronašla vaš videozapis (najviše 70 znakova ili puni naslov možda se neće prikazati na nekim zaslonima).
 • Napišite opis koji uključuje ključne riječi koje gledatelji mogu pretraživati ​​u prva dva retka (najviše 5000 znakova).
 • Omogućite odjeljke poglavlja za dulje videozapise kako biste gledateljima pomogli u brzom prelasku.
 • Odaberite relevantnu kategoriju i uključite dvije ili tri oznake (trpanje previše oznaka će boljeti umjesto pomoći).
 • Prenesite prilagođenu sličicu optimiziranu za privlačenje pozornosti (mnoge sličice sadrže jednu do četiri riječi teksta za komunikaciju na prvi pogled).
 • Dodajte titlove kako biste povećali svoj doseg. (YouTube generira titlove, ali možete prenijeti SRT datoteku kako biste bili sigurni da su bez pogrešaka.)

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Promicanje

Iako možete prekrižiti fige i prepustiti sudbinu svog videa YouTube algoritmu, postoji mnogo načina na koje možete uzeti stvari u svoje ruke kako  biste dobili više gledatelja i pretplatnika :

 • Podijelite svoj video u posebnim podzajednicama koje bi mogle biti zainteresirane za njega.
 • Družite se s drugim YouTuberima u njihovom odjeljku komentara na autentičan način bez neželjene pošte.
 • Podijelite svoj video tamo gdje imate publiku na društvenim mrežama.
 • Optimizirajte svoj naslov i opis kako bi se prikazali u YouTube i Google rezultatima pretraživanja.
 • Sastavite popis e-pošte na koji možete slati nove YouTube videozapise.
 • Ugradite svoj video na svoj blog ako ga imate.

Napravite priručnik za promicanje svojih YouTube videozapisa nakon objave kako biste mogli brzo prijeći na izradu sljedećeg.

analiziranje

Povratne informacije bitne su kako biste s vremenom postali bolji u bilo čemu, a YouTube nije iznimka.

Analitika za YouTubera jednaka je pljesku za bilo kojeg izvođača.

Iako je skupljanje velikog broja pregleda sjajno, postoje dva još važnija povratna signala koja vam pomažu da se uskladite s YouTubeovim vlastitim ciljem da YouTube zadrži ljude na svojoj platformi što je duže moguće:

 • Vrijeme gledanja: ukupan broj minuta i sati koje je vaša publika provela gledajući vaš video.
 • Zadržavanje publike: postotak vašeg ukupnog videozapisa koji su ljudi pogledali kako bi se utvrdilo gdje su gledatelji bili najviše angažirani, a gdje su odustali.

Smišljanjem kako proizvesti videozapise koji povećavaju ove metrike, povećavate izglede da YouTubeov mehanizam za preporuke prikaže vaše videozapise većem broju ljudi.

 

Život je pre kratak, promijeni ga još danas:

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

To je dobra ravnoteža između posluživanja onoga što vaša publika želi kako bi rasla i prilagođavanja vlastitom kreativnom izričaju kako vam ne bi bilo dosadno.

“Mislim da je to kao i u svakom drugom poslu, gdje ako imate dobar proizvod i ljudima se sviđa, želite nastaviti s izbacivanjem još više tog proizvoda”, kaže Matt Dajer o tome kako Yes Theory smišlja što sljedeće stvoriti. “Serija Abandoned, serija Asking Billionaires For Things, vidite da funkcionira. Očito je da ne želite pretjerivati ​​tako da vaš kanal samo postane ta stvar, ali publici morate dati ono što želi puno vremena kako bi nastavili raditi ono što vi želite.”

4. Unovčite svoj YouTube kanal

Napokon se vraćamo na početak: zarađivanje novca kao YouTuber.

Razlog zbog kojeg smo rano počeli govoriti o novcu kada definiramo vaše ciljeve je taj što će vaša niša i osobni ciljevi utjecati na to kojem ćete od ovih tokova prihoda na YouTubeu dati prednost.

Pridružite se YouTube partnerskom programu

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Vjerojatno ste čuli da možete zaraditi od oglasa koje YouTube prikazuje prije, tijekom i oko vaših videozapisa. Ali ne možete se odlučiti na ovo odmah.

Najprije ćete morati zadovoljiti neke kriterije:

 • 1000 pretplatnika
 • 4000 sati ukupnog vremena gledanja
 • 0 aktivnih opomena zbog kršenja smjernica zajednice

Nakon odobrenja, to može biti izvor pasivnog prihoda, ali nipošto dovoljan da se na njega možete osloniti. Srećom, sljedeće vam opcije mogu pomoći da počnete unovčavati prije nego što dosegnete granicu od 1000 pretplatnika.

Pokrenite internetsku trgovinu

Ista kreativnost koju primjenjujete na izradu sadržaja također se može primijeniti na izradu proizvoda koje možete prodati svojoj publici.

Možete prodati:

 • Digitalni proizvodi (tečajevi, predlošci, kreativne licence)
 • Roba (majice, majice s kapuljačom, šalice, knjige)
 • Usluge (savjetovanje, coaching, projektiranje)
 • Proizvodi za ispis na zahtjev (dizajnirajte i prodajte proizvode bez držanja ili otpreme inventara)

Ako ste, na primjer, kanal skeč komedije, možete izraditi majice s unutrašnjim vicevima za svoju zajednicu. Ako ste obrazovno središte za svoje gledatelje, možete prodavati tečajeve ili predloške.

Yes Theory odlučio je prodavati robu s pod-brandom pod nazivom  Seek Discomfort kako bi promovirao svoju temeljnu poruku i pomogao svojoj zajednici da pronađe jedni druge u svijetu.

Kako postati YouTuber koji stalno zarađuje

Zack Honarvar, koji upravlja Yes Theory i radi na poslovnoj strani, prepričava primjer: “Jedan od naših obožavatelja pisao nam je o tome kako je njihov let otkazan, a sljedeći let je bio još satima i satima”, kaže Zack. “Vidjeli su nekoga na vratima s kapuljačom Seek Discomfort. Na kraju su postali stvarno dobri prijatelji s tom osobom kroz tih nekoliko sati koliko su zajedno bili zaglavljeni na aerodromu, samo zbog činjenice da su bili zajednički obožavatelji kanala.”

Dogovarajte se s markama

Ovisno o vašim kreativnim vrijednostima, rad s robnim markama na sponzoriranim oglasima, afilijacijski marketing ili čak suradnja na sadržaju može vas uzbuditi ili vam se okrenuti želudac.

Kao kreator, vi u konačnici imate kontrolu, a ugovori o robnim markama jedan su od najpopularnijih načina zarade na YouTubeu, bilo da se radi o “plaćenim” besplatnim proizvodima ili nekoliko tisuća dolara za cijeli videozapis.

Yes Theory radi povremene sponzorirane videozapise—pažljivi i kreativni kada je riječ o odabiru pravih partnera i ne lupaju svoju publiku po glavi reklamom ili se “prodaju”. Shvaćaju da je to nešto što ne mogu izbjeći, ali žele tome pristupiti na način koji poštuje njihovu publiku.

Potpuno razumijem rasprodaju u smislu da nas ExxonMobile neće sponzorirati. Bit će to marka koja nam se sviđa i iz koje poznajemo ljude.

Matt Dajer, Da teorija

Shopify je godinama surađivao s YouTuberima, uključujući Yes Theory i Unnecessary Inventions prikazane u nastavku.

Kada budete spremni krenuti ovim putem i potražiti robnu marku za partnerstvo, pogledajte ove  platforme za utjecajni marketing ili naš vodič za affiliate marketing na YouTubeu .

Razbijte taj gumb Pretplati se na svojoj YouTube karijeri

Reći ljudima da želite odbaciti sve kako biste postali YouTuber s punim radnim vremenom zaradilo vam je jedan od ovih pogleda: 🙁

Sada sve više ljudi ozbiljno shvaća YouTubere i kreatore, bez manjka uspješnih priča, velikih i malih.

Kakva god bila vaša definicija uspjeha za vaš YouTube kanal, već danas možete pritisnuti “Pretplati se” na njemu i napraviti prvi korak na svom putu.

Komentiraj

Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX
Poslije prijave samo potvrdi svoj e-mail.
Želim primati obavijesti o novim objavama!
Joj ne, hvala..
close-link
Ne propusti nove objave!
Prijavi se na naš Newsletter
Primaj obavijest o novoj objavi ODMAH u svoj INBOX 
 
Super, može!
Joj ne, hvala..
close-link